Geen auto? Deze accommodaties zijn goed te bereiken met het OV

10 januari 2023, door Manon (Hey Frits)
Geen auto? Deze accommodaties zijn goed te bereiken met het OV

De keuze is reuze: er zijn tegenwoordig zóveel leuke accommodaties in Nederland … alleen vallen er ook weer veel plekken af als je geen auto hebt die je naar deze afgelegen huisjes kan brengen. Een auto huren kan weer zoveel gedoe zijn voor een paar dagen (als je al een rijbewijs hebt) dus dan is het openbaar vervoer de enige (maar wel duurzaamste) optie. Minpunt: sommige plekjes zijn niet bereikbaar met het OV en vallen dus af. Jammer de bammer, maar er zijn gelukkig écht wel plekjes te vinden die wel goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Hey Frits maakte een leuk lijstje – allemaal tried & tested!

 

Deze accommodaties zijn goed bereikbaar met het OV

Deze accommodaties zijn goed bereikbaar met het OV

Goed bereikbaar wil hier zeggen: überhaupt bereikbaar. Je gelooft het misschien bijna niet, maar er zijn plekken in Nederland waarbij zelfs Google Maps zegt ‘we kunnen geen ov-route berekenen’. Die plekken slaan we dus over: we gaan voor accommodaties die vanuit Utrecht CS bereikbaar zijn en waarbij je niet 83x moet overstappen om er te komen. Veel van deze plekken liggen in (of in de buurt van) een grote stad (want tsja, goed bereikbaar), maar gelukkig zijn er ook wat plekjes in de natuur te vinden die bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Trein, metro, tram, bus … of fiets. Soms kan het handig zijn om het laatste stukje te fietsen in plaats van te lopen (gewoon omdat het tijd scheelt) dus het is handig om een (gratis) OV-fiets abonnement op je OV-chipkaart te laden. Je kunt dan op veel plekken een fiets huren voor minder dan €5,- per dag. En die fiets is sowieso weer heel handig om naar de hotspots in de buurt te rijden natuurlijk!

Brabants Brughuisje in Rosmalen

Brabants Brughuisje in Rosmalen

Het lieve Brabants Brughuisje is een stylish klein vakantiehuisje voor twee personen in Rosmalen – niet ver van Den Bosch. Een heerlijk plekje om even samen te cocoonen maar ook lekker dichtbij het bruisende centrum van de stad. Het huisje is ingericht met pre-loved (tweedehands) items en alle producten zijn zoveel mogelijk duurzaam. Er zijn fietsen te leen waarmee je naar Den Bosch kunt fietsen of de omgeving kunt ontdekken.

Brabants Brughuisje
Reistijd vanuit Utrecht: 1 uur
Overstap: 2

Poort Beach in Bloemendaal

Poort Beach in Bloemendaal

Zin in een weekendje strand? Dan moet je naar Poort Beach in Bloemendaal, want dichter bij de zee dan hier kun je bijna niet zitten. De Beach House Sea View Appartments zijn leuk ingericht en hebben allemaal een terras met uitzicht op zee. Om de hoek van de appartementen liggen leuke horecaplekken – we noemen strandbar Republiek en Italiaans restaurant Renato’s en je kunt ook lopend naar Zandvoort.

Lees ook: Poort Beach – stylisch appartement in Bloemendaal

Reistijd vanuit Utrecht: 1.30 uur
Overstap: 2

Deborah's Hiding Place in Alkmaar

Deborah's Hiding Place in Alkmaar

In de achtertuin in een Alkmaarse volksbuurt ligt Deborah’s Hiding Place. Een kleurrijk tiny house waar je met twee personen kunt verblijven: je slaapt in de nok van het huisje, er is een kleine badkamer en je kunt er zelfs koken. Binnen no time sta je in het centrum van Alkmaar en het station ligt op vijf minuten lopen.

Lees ook: Deborah’s Hiding Place, tiny house midden in Alkmaar

Reistijd vanuit Utrecht: 1.10 uur
Overstap: 0

Coco's Buitenhuisje in Nunspeet

Coco's Buitenhuisje in Nunspeet

Voor boslucht kun je koers zetten naar Coco’s Buitenhuisje. Dit heerlijke plekje ligt op een kleinschalig vakantiepark midden in het groen. Je wandelt vanuit hier zo de bossen in en het kleine huisje heeft alles wat je nodig hebt voor een paar dagen rust en ontspanning.

Coco’s Buitenhuisje
Reistijd vanuit Utrecht: 1.10 uur
Overstap: 0
15 minuten lopen of neem een OV-fiets

Sea and the City in Overveen

Sea and the City in Overveen

Best of both worlds: Sea and the City tussen Haarlem en het strand van Bloemendaal. Een heerlijk ingericht plekje voor twee personen. Een vakantiehuis met lichte kleuren voor het fijne strandgevoel. Dat strand? Op 15 minuten fietsen. Haarlem centrum zelfs op maar vijf minuten met de fiets – die je kunt huren bij de accommodatie.

Lees ook: Vakantie tussen stad en strand bij Sea and the City

Reistijd vanuit Utrecht: 1.05 uur
Overstap: 2
14 minuten lopen of neem een OV-fiets

Brookerhof B&B in Nuth

Brookerhof B&B in Nuth

Een pareltje in Zuid-Limburg is Brookerhof B&B. Uiteraard krijg je direct een vakantiegevoel hier in het zuiden, maar je waant je in de Koestal ook bijna in het mediterrane Spanje door het gebruik van kleuren en materialen. Een B&B in een oude boerderij met gezellige binnenplaats en grote tuin.

Lees ook: Bed & breakfast Brookerhof in Zuid-Limburg

Reistijd vanuit Utrecht: 2.15 uur
Overstap: 1
15 minuten lopen of neem een OV-fiets

Ook nog in Zuid-Limburg en goed bereikbaar met het OV: B&B No.42 in Valkenburg

Huize Druivelaar in Breda

Huize Druivelaar in Breda

Nog zo’n best of both worlds: Huize Druivelaar in Breda. Gelegen in het bruisende Breda, maar zodra je deze groene oase binnenstapt voelt het alsof je ergens op een afgelegen plek bent. Dit bed & breakfast is gelegen in een oude druivenkas – en dan echt zo’n prachtige klassieke kas. Daar omheen ligt een gigantische tuin maar je bent dus ook binnen no time in de binnenstad van Breda.

Lees ook: B&B Huize Druivelaar – groene oase in Breda

Reistijd vanuit Utrecht: 1.45 uur
Overstap: 2
15 min met OV-fiets vanaf Breda CS

Stadshotel Steegoversloot in Dordrecht

Stadshotel Steegoversloot in Dordrecht

Dordrecht, oh Dordrecht. Een van de mooiste oude steden van Nederland wat ons betreft. Boek een kamer in Stadshotel Steegoversloot en dompel je onder in de sfeervolle straten van deze stad. Dit hotel heeft ook een gezellig restaurant én een eigen bakkerij + koffiebar, dus dit is echt de beste keuze als je in het centrum van Dordrecht wilt overnachten!

Stadshotel Steegoversloot
Reistijd vanuit Utrecht: 1.15 uur
Overstap: 1
13 minuten lopen of neem een OV-fiets

Oldschool Hotel in Winterswijk

Oldschool Hotel in Winterswijk

In de Achterhoek ligt het mooie Oldschool Hotel, een voormalig schoolgebouw die omgetoverd is tot luxe hotel. De kamers hebben namen en thema’s in de schoolsferen (decaan, professor en leslokalen als biologie en geschiedenis) en ze verschillen allemaal van elkaar. Een ding hebben ze gemeen: ze zijn groot en luxe en hier dompel je jezelf even helemaal onder in comfort en me-time!

Lees ook: Oldschool Hotel in Winterswijk (Achterhoek)

Reistijd vanuit Utrecht: 1.55 uur
Overstap: 1
9 minuten lopen of neem een OV-fiets

Cityden Hotel in Amstelveen

Cityden Hotel in Amstelveen

Cityden Hotel is net even weg van de drukte van Amsterdam (maar je bent er zo mocht je er zin in hebben) en dichtbij het Amsterdamse Bos en het stadshart van Amstelveen. Vanuit hier kun je musea bezoeken (Cobra Museum) of op de fiets naar Ouderkerk a/d Amstel en de Vinkeveense Plassen. Het hotel heeft een sfeervol eigen restaurant en in de bar kun je gezellig spelletjes spelen.

Lees ook: Ontdek Amstelveen en omgeving vanuit Cityden The Garden

Reistijd vanuit Utrecht: 45 min
Overstap: 1
3 minuten lopen

Ysbrantsz Hotel in Hoorn

Ysbrantsz Hotel in Hoorn

De Noord-Hollandse stad Hoorn is een prachtige plek voor een weekendje weg. Het oude stadscentrum is sfeervol en compact en het mooiste hotel hier in de stad is waarschijnlijk toch wel Ysbrantsz Hotel. De kamers in dit hotel zijn luxe ingericht en het restaurant dat bij het hotel hoort is ook al zo stylish en fijn.

Lees ook: Ysbrantsz Boutique Hotel + hotspots Hoorn

Reistijd vanuit Utrecht: 1.15 uur
Overstap: 0
10 minuten lopen

Number 9 in Middelburg

Number 9 in Middelburg

Yes Zeeland! In het gezellige Middelburg kun je prima komen met de trein en een weekendje is hier écht heel goed vertoeven. Logeren is hier het leukst in een van de vier luxe appartementen van Number 9, op loopafstand van het station. Oud en nieuw gemixt: kleurrijke en Scandinavisch ingerichte appartementen in een karakteristiek 16e eeuws rijksmonument. Hartje Middelburg, dus je bent binnen no time bij de leukste plekjes van de stad.

Number 9
Reistijd vanuit Utrecht: 2.30 min
Overstap: 2
4 minuten lopen