Hotspot Alphen aan den Rijn – Boutique hotel Stadsherberg Alphen

7 februari 2021, door Manon (Hey Frits)
Hotspot Alphen aan den Rijn – Boutique hotel Stadsherberg Alphen

Ongeveer tussen Leiden en Gouda ligt Alphen aan den Rijn verstopt. En in misschien wel het mooiste pand van de stad ligt misschien wel het mooiste hotel van de stad: boutique hotel Stadsherberg Alphen. Een echte hotspots in Alphen aan den Rijn. Hey Frits mocht komen logeren en werd ondergedompeld in luxe en gastvrijheid. Dit is waarom jij ook naar Alphen moet (!) – en lees meer over wat je in de omgeving kunt doen.

 

Het eerste wat me opvalt als ik boutiquehotel Stadsherberg Alphen binnenstap is dat het overal zo lekker ruikt. I like it, dat is een goede binnenkomer. De fijne geur zet de toon voor de rest van het hotel, want ook de kamers zijn stuk voor stuk prachtig en ruiken allemaal heerlijk.

Stadsherberg Alphen

Lees ook: Tiny hotel – stylish vakantiehuis voor 6 personen

Nieuw hotel in het centrum van de stad

Stadsherberg Alphen ligt in het centrum van Alphen aan den Rijn, in een prachtig oud pand dat helemaal is opgeknapt. Het hotel heeft 11 kamers verdeeld over drie verdiepingen. Je kunt kiezen uit een romantische comfortkamer, een ruime deluxe kamer of een familiekamer. Alle kamers zijn lekker ruim en helemaal spiksplinternieuw: het hotel is geopend in oktober 2020.

Stadsherberg Alphen Deluxe Double Room

All about the details

Hey Frits loves details en daar hebben ze bij Stadsherberg Alphen aan gedacht. Zachte kleuren, leuke meubels en unieke accessoires zorgen voor een fijne look. De badkamers zijn hip en luxe ingericht en de bedden slapen heerlijk.

Badkamer Stadsherberg Alphen Hoekje in een kamer van hotel Stadsherberg Alphen

Allemaal net even anders

Alle kamers hebben dezelfde look and feel, maar ze zijn toch steeds net even anders. Iedere kamer heeft bijvoorbeeld een ander kleurtje op de muur. De romantische comfortkamers op zolder hebben prachtige houten balken en de ruime deluxe kamers zijn allemaal voorzien van een leuke wand met allerlei vakken met accessoires.

Romantische comfort room Alphen aan den Rijn Kamer in boutiquehotel

Gezellig restaurant

Stadsherberg Alphen heeft een gezellig restaurant waar je terecht kunt van ontbijt tot borrel. Op zomerse dagen kun je buiten (overdekt) eten en voor een drankje kun je op de gezellige bankjes voor het pand een plekje zoeken en lekker mensen kijken die voorbij wandelen.

Kamer in Stadsherberg Alphen Details spiegels in kamer

Lees ook: B&B Studio Koning in hartje Haarlem

De omgeving van Stadsherberg Alphen

En dan hoor ik je denken: wat kun je doen in Alphen a/d Rijn en omgeving? Stadsherberg Alphen biedt fiets-en wandelarrangementen aan om de omgeving te gaan ontdekken. Je kunt een e-bike huren en richting het strand (25 km), Leiden (12 km) of Gouda (15 km) fietsen. Stadsherberg Alphen ligt in het Groene Hart waar je kunt fietsen en wandelen door polderlandschappen langs molens en meren.

Fijne details in de kamers Lichte kamer in Stadsherberg Alphen

Hotspots Alphen a/d Rijn

Het centrum van Alphen a/d Rijn is niet heel groot, maar er zitten wel een paar leuke hotspots om koffie te drinken, te lunchen of lekker te dineren. Ga sowieso naar Knøss als je van leuke lunchplekjes in Scandinavisch stijl houdt. Heerlijk knus binnen bij slecht weer en tijdens zonnige dagen zit je hier super leuk aan het water.

Fijne details in de kamers Detail in de kamer van het hotel

Iets verderop zit Barista Café, ook nog zo’n leuke plek voor koffie en taart. In de Hooftstraat vind je Koeien en Kaas, een restaurant waar Goudse kaas en vlees vooral centraal staan. Als je liever wat meer vegetarische keuze hebt, dan is Maggie Blue ook leuk of Alfreds, in het Rijnstroom park.

Het ontbijt

Tarieven Stadsherberg Alphen

De romantische comfort kamer is te boeken vanaf €96 en €120 inclusief ontbijt. De ruime deluxe kamer boek je vanaf €104 (€128 inclusief ontbijt) en de familiekamer kost vanaf €120 voor 3 personen – €172 inclusief ontbijt (tarieven feb 2021)

Disclaimer: Ik verbleef gratis bij Stadsherberg Alphen in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.