Logeren in een pipowagen op de Veluwe

13 juni 2020, door Manon (Hey Frits)
Logeren in een pipowagen op de Veluwe

Vind jij het leuk om te overnachten op bijzondere plekken? Dan staat een pipowagen vast ook nog op je bucketlist? Op de Veluwe staat zo’n fantastisch exemplaar, bij Camping de Vriendschap in Putten. Hey Frits heeft ‘m vast voor je getest!

Camping de Vriendschap is in 2018 overgenomen door Bertwin en Marije en is sindsdien omgetoverd tot een gezellige kleine camping met kampeerplaatsen, een aantal huisjes én een pipowagen. Deze pronkt midden op het veld, onder een prachtige boom, waar je aan de picknicktafel heerlijk in de schaduw zit.

Logeren in een pipowagen op de Veluwe

De pipowagen

Klein maar fijn, logeren in de pipowagen is vakantie in een tiny house. Zo tiny dat er geen badkamer meer in paste, maar die ligt gelukkig tegenover. Verder kun je alles in de pipowagen: er is een volledig ingericht keukentje met kookplaatje, stromend (koud) water, een koelkast, waterkoker en koffiezetapparaat (+ percolator, I love it!)

 

Logeren in een pipowagen op de Veluwe interieur bed

Er staat een tafel met twee stoelen – dus ook bij slecht weer kun je relaxed binnen zitten – en er is een tweepersoonsbed. Het voelt een beetje alsof je hier in een bedstee slaapt, knus met lekkere dekens. Ben je langer dan 1.80 cm dan moet je de knieën wel een beetje intrekken, dus houd daar rekening mee.

Logeren in een pipowagen op de VeluweLogeren in een pipowagen op de Veluwe

De omgeving verkennen

Neem je fiets mee of huur een fiets op de camping, want de omgeving is echt heerlijk voor een fijne tocht. In de pipowagen ligt een heel handig boekje voor je klaar van Routebureau Veluwe, met allerlei leuke fietstochten in de buurt. Veel routes zijn erg lang (50+ kilometer) – dus ze zullen wel samengesteld zijn voor de elektrische fietsers – maar de routes zijn makkelijk in te korten en de knooppunten staan allemaal duidelijk aangegeven.

Logeren in een pipowagen op de Veluwe fietsen in de omgeving

Wandelen kan natuurlijk ook. Vanaf de camping ben je in 5 tot 10 minuten in het bos. Wij hebben een mooie wandeling gemaakt naar een boerderij midden in het bos en in de avond zijn we met camping eigenaar Bertwin nog even het bos in geweest om wild te spotten. Je moet natuurlijk een beetje geluk hebben, maar wij zien in de verte nog een paar wilde zwijnen wroeten in het zand. Rondom de camping liggen nog een aantal mooie plekken waar je heen kunt wandelen, alle informatie is te vinden in de pipowagen bij aankomst.

Logeren in een pipowagen op de Veluwe wandeling bos

Ook de dorpen rondom Camping de Vriendschap zijn leuk om te bezoeken. Zo fiets je in ongeveer tien minuten naar Garderen waar je ‘s avonds nog lekker een ijsje kunt gaan eten of uiteten kunt. Je eten laten thuisbezorgen is ook een optie. Een patatje (of friet, hoe noem jij het?) halen kan hier ook – dat deden wij tijdens ons verblijf – als je flink doorfietst terug naar de camping dan is je eten nog prima warm haha!

Logeren op Camping de Vriendschap op de Veluwe