Loodshotel Vlieland – logeren aan het wad

3 april 2021, door Manon (Hey Frits)
Loodshotel Vlieland – logeren aan het wad

Als je met de boot aankomt in Oost-Vlieland, kun je het Loodshotel al bijna zien liggen. Dit hotel is een fijne uitvalsbasis om het eiland te ontdekken, met goede service en prachtige charme kamers. Wil je binnenkort naar Vlieland? Boek dan Loodshotel Vlieland!

200 meter oftewel 2 minuten, dat is de tijd die je erover doet om vanaf de boot naar Loodshotel Vlieland te lopen. Helemaal top natuurlijk, want je hoeft niet ver te sjouwen met je bagage.

Loodshotel Vlieland

Oost-Vlieland – het enige dorp van het eiland

Om je een beetje een beeld van het eiland te geven: Vlieland heeft één dorp en dat is Oost-Vlieland. Loodshotel ligt bij de haven in de Dorpstraat en die loopt ongeveer 1 kilometer door. Aan de noordkant van het eiland liggen veel hotels en vakantiehuisjes, maar Loodshotel Vlieland ligt lekker in ‘het centrum’.

Lees ook: Tips Vlieland – dit kun je doen op het eiland

ontbijt bij Loodshotel Vlieland

Charme kamers Loodshotel

Loodshotel Vlieland is flink aan het vernieuwen. De zogenaamde ‘charme kamers’ zijn al helemaal omgetoverd tot sfeervolle en ruime hotelkamers en prachtige badkamers. Wil je echt uitzicht op het wad (of dezelfde kamer als op de foto’s), kies dan voor de charme kamer op de eerste etage, je kunt dan net over de dijk heen naar het water kijken.

Badkamer charme kamer

Spa-gevoel badkamer en open haard

Open de houten klapdeuren en je stapt in een prachtig badkamer. Ik kreeg hier direct een spa-gevoel: verwarmde vloer, heerlijke wastafel, sfeervol kleurtje op de muur en … een gigantische inloopdouche waar je met twee personen kunt douchen – yes, ieder een eigen regendouche!

Gaskachel in de hotelkamer Details in Loodshotel Vlieland

Opwarmen bij de gaskachel

Ook bij kouder weer is het goed vertoeven in Loodshotel Vlieland. Alle charme kamers hebben namelijk een gaskachel staan waar je je na een lange wandeling heerlijk kunt opwarmen. Kaasplankje (van de Vlielander Kaasbunker) en biertje (van brouwerij Fortuna) erbij. Niks meer aan doen.

Loodshotel Vlieland

Tarieven Loodshotel Vlieland

De standaard kamers zijn te boeken vanaf €79,- per nacht inclusief ontbijt. Wil je liever een charme kamer? Die zijn te boeken vanaf €129,- inclusief ontbijt met een minimum verblijf van 2 nachten. De charme kamer op de foto is de kamer op de 1e verdieping en kost vanaf €149,- inclusief ontbijt.

Loodshotel Vlieland

Disclaimer: Ik verbleef gratis bij Loodshotel Vlieland in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.