Mexicaanse hotspot Rotterdam: Alfredo’s Taqueria

22 mei 2018, door Manon (Hey Frits)
Mexicaanse hotspot Rotterdam: Alfredo’s Taqueria

Hè, word jij ook zo blij van mooie hotspots met awesome interieur en prachtig eten? Dan moet je even richting Rotterdam, want daar ga je voor Mexicaans eten naar Alfredo’s Taqueria.

De entree schreeuwt het al naar je: “hier moet je naar binnen”! Een prachtige gevel waar cactussen voor de deur lonken, maar zodra je hier een voet binnen zet weet je dat je de juiste keuze gemaakt hebt. Dit is ongeveer hoe de hemel eruit moet zien … de Mexicaanse dan. En het heet Alfredo’s Taqueria.

 

Yay voor vegetarisch

Het eerste grote voordeel van deze club is dat het niet zo klein is. Ok … klein = intiem en gezellig, maar gewoon super irritant als je besluit ergens te gaan eten en er dan geen plek blijkt te zijn (want, reserveren kan ook bijna nergens meer). Voordeel nummer twee: prima vegetarisch aanbod! Toen ik zelf in Mexico was schrok ik eigenlijk best wel van de vleescultuur, dus heel erg fijn dat ze hier ‘van de gebaande paden gaan’ en de Mexicaanse keuken iets spannender maken. Het menu is trouwens kort en overzichtelijk, en dat maakt de keuzes altijd een stuk makkelijker.

Zin gekregen om een reis naar Mexico te boeken? Lees hier alle artikelen over Mexico

Alfredo’s Taqueria Rotterdam
Alfredo’s Taqueria Rotterdam

Het interieur

Een roze trap (uuuhm, yay!), blauwe muren, groene planten, lichtsnoeren en fijne hoekjes. Dat is ongeveer de samenvatting. Het restaurant is opgedeeld in verschillende delen: in Bar Azul geniet je van de Mexicaanse cocktail- en drankenkaart. Homemade limonades, cocktails en Mexicaanse cerveza’s. Er is ook een tweede verdieping – aka vide – waar je het fijne huiskamergevoel krijgt en verder geniet je bij Alfredo’s Taqueria gewoon van al het overheerlijke eten aan tafels met klapstoeltjes. Buiten hebben ze dan ook nog een Tulum-sfeertje weten te creëren in deze stadstuin van Rotterdam.

Alfredo’s Taqueria Rotterdam
Alfredo’s Taqueria Rotterdam

En dat eten dan?

Eerder al gemeld, maar toch nog een keer het vermelden waard: de kaart is kort en dat is fijn. Het schijnt wel zo te zijn dat als het heel druk is (en aangezien het een erg populaire plek is, is dat te verwachten) een beperkte kaart beschikbaar is. En wat staat er dan op die kaart? Nou, wat dacht je van tacos, tortas, nachos (kapsalon versie, woehoe), guacamole en salsa (uiteraard) en allerlei andere kleine hapjes met vlees, vis of vega optie. Perfecte porties om lekker te shared dinen dus

Alfredo’s Taqueria Rotterdam

// Alfredo’s TaqueriaGoudsesingel 204, Rotterdam 
Gesloten op maandag, dinsdag en woensdag geopend van 12.00 tot 00.00 uur, donderdag 12.00 – 01.00 uur, vrijdag en zaterdag 12.00 – 02.00 uur en op zondag van 12.00 – 00.00 uur.

Alle afbeeldingen via Alfredo’s Taqueria en Titia Hahne