Tiny house op Camping de Vriendschap op de Veluwe

14 november 2020, door Manon (Hey Frits)
Tiny house op Camping de Vriendschap op de Veluwe

Een weekendje (of langer!) logeren in een tiny house is leuk: zo’n bucketlist dingetje dat echt even hoog op je lijstje moet komen. Hey Frits mocht komen logeren in het nieuwe tiny house op Camping de Vriendschap in Putten op de Veluwe. Een heerlijk huisje op een prachtige plek vlak bij het bos … dit huisje wil je een keer boeken!

We logeerden al een keer eerder op Camping de Vriendschap in de hele leuke pipowagen die op het terrein staat. Heel erg leuk in het voorjaar en de zomer, maar in het najaar is het echt wel te koud. But don’t worry, want ze hebben nu een heel leuk alternatief op de camping staan: een knus tiny house waarin je kunt slapen, koken, douchen en lekker op de bank kunt hangen. Klein, maar echt groot genoeg voor twee personen.

Lees ook: De Veluwe in de herfst – ontdek het Speulderbos en omgeving

tiny house camping de vriendschap

Het tiny house op Camping de Vriendschap

Ik hou van tiny houses. Iedere keer sta ik weer versteld van de veelzijdigheid van zo’n klein huisje. Zelf zo klein gaan wonen lijkt me toch wel een rigoreuze stap, maar een paar dagen logeren in een tiny house is heerlijk. Je realiseert je al snel dat je eigenlijk heel weinig spullen en ruimte nodig hebt om ergens te kunnen wonen.

Keuken in tiny house op camping de vriendschap

Klein met een ruimtelijk gevoel

Het tiny house op Camping de Vriendschap oogt en voelt eigenlijk niet eens zo klein. Dat is hij wel hoor, maar door de hoogte van het huisje heeft het best een ruimtelijk gevoel. Het huisje heeft een hoekbank staan waar je lekker languit met z’n tweeën op kan, en de rest van de woonkamer is gezellig gemaakt met allerlei retro en tweedehands spullen. Een tv staat er niet, maar er is wifi dus als je een laptop meeneemt kun je toch online wat kijken als je dat wil.

Details in het huisje op camping de vriendschap

De keuken en badkamer

De keuken heeft alles wat je nodig hebt: er is een koelkast aanwezig en je kunt koken op 2 gaspitten. Er staat een percolator en een waterkoker en zelfs voor de koffie is gezorgd. Potten, pannen, snijplanken, bestek … hier kun je absoluut je eigen maaltijden bereiden.

De badkamer is klein maar fijn. Je kunt warm douchen en er staat een composttoilet. Dat is even wennen in het begin (als in: je ontlasting wordt opgevangen in een grote zak en je strooit er zaagsel overheen als je klaar bent), maar het hoort eigenlijk wel bij de beleving van een tiny house. Het huisje heeft ook zonnepanelen op het dak en is helemaal gebouwd om volledig zelfvoorzienend te kunnen zijn.

Details in de keuken van het huisjeStapel boeken in het huisje

Een echte slaapkamer boven

Slapen doe je boven in het huisje. Via een stevige trap (die natuurlijk ook zo is gebouwd dat het ook meteen kastruimte is) kom je in de ‘slaapkamer’. Rechtop staan kan hier niet, maar het bed is prima geschikt voor 2 personen (1.40 x 2.10) en er is zelfs nog ruimte om om het bed heen te lopen. Geen gedoe dat je over elkaar heen hoeft te klimmen als je ‘s nachts uit bed moet om te plassen.

De slaapkamer van het tiny house

Prijs tiny house

Prijzen starten vanaf 75 euro per nacht. Daar bovenop komen 45 euro schoonmaakkosten en €1,50 toeristenbelasting per persoon per nacht. Beddengoed en handdoeken kun je voor €10,00 extra ook boeken, anders moet je daar zelf voor zorgen. Een weekend van vrijdag t/m zondag kost je dan bijvoorbeeld €238,00.

Speulderbos in de herfst Bostoren Landgoed Schovenhorst Veluwe Nederland

Tiny house vlak bij het bos

Camping de Vriendschap is fantastisch gelegen als je graag het bos in gaat om te wandelen of fietsen. Vanaf de camping kun je wandelen naar het Speulderbos en er zijn ook genoeg leuke fietsroutes. Lees ook over leuke wandel- en fietsroutes in de omgeving in Logeren in een pipowagen op de Veluwe en De Veluwe in de herfst – ontdek het Speulderbos en omgeving. 

En uiteraard is deze camping (en het tiny house) ook heel erg leuk in het voorjaar en de zomer. Het artikel is geschreven in de herfst dus de sfeer is daar ook lekker naar, maar de Veluwe is altijd een hele fijne plek!

Omgeving tiny house Fiets huren op Camping de Vriendschap

Disclaimer: Ik verbleef gratis in het tiny house op Camping de Vriendschap in ruil voor content en een artikel. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie/de overnachting.