Vakantieadres Onbekend: Op verrassingsreis in NL en Europa

10 oktober 2021, door Manon (Hey Frits)
Vakantieadres Onbekend: Op verrassingsreis in NL en Europa

De mens wil zo af en toe graag eens wat anders. Even een change of scenery, de natuur in of lekker door een stad banjeren. Waarom zou je dat zo nu en dan niet door iemand anders laten regelen? Met Vakantieadres Onbekend ga je op verrassingsreis in Nederland of Europa en hoef je zelf niks uit te zoeken en te boeken. Jij kiest het thema, de reis wordt geboekt en op jouw dag naar keuze stap jij in de auto naar Vakantieadres Onbekend!

Ik ben een planner. Als ik een weekendje weg in Nederland plan dan heb ik de leukste hotspots al gepind in Google en als ik de grens over ga dan kan ik urenlang op internet speuren naar de leukste plekken om te bezoeken tijdens de reis. Heel leuk natuurlijk toen Marjon van Vakantieadres Onbekend mailde of ik op verrassingsreis wilde, want dat is totaal anders dan wat ik normaal doe.

Manon bij vogelobservatorium

Lees ook: 25x de leukste plekken in Zuid-Limburg

Spannend, zo’n verrassingsreis

Een verrassingsreis boeken is al spannend vanaf het begin. Durf je het aan om erop te vertrouwen dat je op een leuke plek terecht komt? Hoe gaat de accommodatie eruit zien? Wat als de regio niet leuk is? Kom ik straks in een stad terecht terwijl ik een natuurmens ben? Ik ging voor Hey Frits maar een weekendje op pad, maar wat als je een hele week je vakantie laat regelen door iemand anders …

Post verrassingsreis vakantieadres onbekend

Stylish accommodaties

Ik volg Vakantieadres Onbekend al een hele tijd op Instagram, dus ik had een goed beeld van het aanbod van accommodaties. Ik word namelijk blij van stylish plekjes en daar ligt bij Vakantieadres Onbekend nou nét de focus ook op. Dat haalde bij mij dus al een zorg weg, want met de accommodatie zou het wel goed komen!

Manon bij vogelobservatorium

Bestemming onbekend

Qua bestemming ben ik niet zo moeilijk. Overal valt iets te ontdekken en het weg zijn van thuis geeft mij al een vakantiegevoel. Maar als je een natuurmens bent wil je misschien niet midden in een grote stad als Rotterdam terecht komen en als je met een vriendin op pad gaat zit je ook niet te wachten op een super romantische getaway met groot bad midden in de kamer. Daar heeft Vakantieadres Onbekend natuurlijk iets op bedacht!

Thema strand Vakantieadres Onbekend

Lees ook: Heilige Nachten mini-tour: overnachten in kerkjes in Friesland!

Kies je thema voor de beste match

Bij het boeken van een verrassingsreis krijg je een aantal vragen. Naast je reisgezelschap en het aantal dagen kies je ook een thema. Je kunt dus specifiek doorgeven of je graag een citytrip wil doen of dat je liever in de natuur of aan zee verblijft. Kies voor romantiek, wellness of super de luxe of laat weten dat je met een groep of gezin reist.

Ook kun je de maximale rijafstand en extra wensen doorgeven. Zo kun je accommodaties uitsluiten (waar je al geweest bent bijvoorbeeld) of kun je het type bestemming (bijv. camping, vakantiepark, B&B) doorgeven. Op die manier kan voor jou de beste match gevonden worden en kan er wel een beetje aan jouw verwachtingen worden voldaan. Wáár je dan naartoe gaat blijft natuurlijk nog steeds een verrassing – als je wil tot het moment dat je aankomt op je bestemming.

Post verrassingsreis vakantieadres onbekend

Post met coördinaten

Want hoe werkt dat verder dan? Als je een reis geboekt hebt, dan ontvang je per post een aantal dagen voor vertrek een kaart met de coördinaten van de bestemming waar je naartoe gaat. Je kunt deze coördinaten direct invoeren op Google om te zien waar je heen gaat, maar nog leuker is het om dit door iemand anders te laten doen (die niet meegaat op verrassingsreis) zodat je bestemming nog steeds onbekend is als je in de auto stapt. Je tikt dan op je navigatie alleen het adres in en je gaat zien waar je uitkomt! Ook de weersvoorspellingen staan op de kaart, zodat je weet wat je in moet pakken voor je trip.

Badhotel Rockanje Vakantieadres Onbekend

Mail met tips in de omgeving

Zoals ik al schreef ben ik een planner, dus ik weet precies waar ik heen moet als ik op een bestemming aankom. Dat is natuurlijk lastig als je tot het laatste moment niet weet waar je heen gaat, dus daarom ontvang je van Vakantieadres Onbekend op de dag van je vertrek nog een mail met leuke tips in de omgeving.

Manon in natuur

Lees ook: 10x overnachten in stylish hotels in Amsterdam

Wat kost zo’n verrassingsreis?

Afhankelijk van welk thema je kiest, zijn de reizen te boeken vanaf zo’n 200 euro per nacht voor 2 personen. Sommige reizen hebben een minimum aantal nachten, maar dat staat er altijd duidelijk bij vermeld.

Ook nog leuk: je kunt een verrassingsreis van Vakantieadres Onbekend ook cadeau doen aan iemand. Onder het mom van originele cadeaus is dat wel heel tof toch!

Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een barterdeal. Je leest echter mijn eerlijke mening over de accommodatie, de overnachting of de reis.