2 mei 2022, door Bo Peters

Borrelen bij dit nét geopende borrelrestaurant: Holy Mary (Venlo)

2 mei 2022, door Bo Peters

Borrelen bij dit nét geopende borrelrestaurant: Holy Mary (Venlo)

Waren we eerder al lovend over de Borrelwinkel in Venlo (van dezelfde eigenaren), doen we daar nog een schepje bovenop: bij Holy Mary in Venlo moet je wezen! Maaltijdvervangend borrelen. Dat is, kort door de bocht, niets minder dan een fantastisch concept, kunnen we wel zeggen. En het staat hier gewoon op ’t menu! Puike reden voor een bezoek aan Venlo city: op naar dit gloednieuwe restaurant!

Holy Mary, Venlo

Holy Mary, Venlo

Gelegen in het hart van de stad, aan de Parade, en niet te missen: het nieuwe Holy Mary valt op. De vibe? Donker, knus, vintage én een beetje ‘it could-get-bloody’. Bij het voorste kleine, intieme bargedeelte kun je perfect met een groep samen zijn. Er heerst een zalige sfeer hier. Loop je door, dan vind je nog steeds die intieme sfeer, maar meer ruimte én een open keuken. We like! Bij lekker weer plof je op het bescheiden maar fijne terras en loer je de parade af.

What’s on the menu, horen we je denken? Klassieke borrelplanken, maar met een twist en een dosis originaliteit waarbij de liefde voor eten en goede ingrediënten er vanaf spat. Je gaat voor een proeverij van zeven hapjes – of twee keer zeven hapjes, zouden wij doen – en laat je verrassen: zowat wekelijks staan er nieuwe, andere gerechten op de kaart, dus vervelen zal het niet snel. Je kunt hier elke keer terugkomen en het is weer als nieuw. Gerechten zoals citroen parelgrot risotto met rivierkreeft of gamba’s geserveerd met chili, knoflook en gember; dat is wat er zoal geserveerd wordt. Aflikken gegarandeerd.

Vergeet hier vooral ook niet neer te ploffen voor een lunch in het weekend  – ze zijn dan open vanaf 11.30 uur – want een truffeltosti klinkt als heaven, toch? Gedurende de dag transformeert het steeds meer naar een avondsfeertje, dus je kunt lang blijven hangen. Ohja. Het aardige personeel verdient daarnaast ook zeker een pluim.

Een lekkere hap, een peroni-biertje en gezelligheid: een gegarandeerd succes voor een middag of avond uit. En laat dat nou net zijn wat je hier vindt. Vergeet vooral ook niet even een tussenstop te maken bij de Borrelwinkel, om het al hier geserveerde lekkere eten en drinken thuis mee te nemen. Winwin.