Nederland, Amsterdam12 juni 2022, door Michel + Renske

De lekkerste adresjes aan de Wibautstraat

Nederland, Amsterdam, 12 juni 2022, door Michel + Renske

De lekkerste adresjes aan de Wibautstraat

De Wibautstraat (je kent 'm wel) heeft over de jaren een mega ontwikkeling doorgemaakt. Ware het eerst een verloederde straat - inmiddels is het een echte trekpleister. Van begin tot het einde is er namelijk fijne, leuke verrassende horeca te vinden. En vanwege de ligging ook nog eens perfect voor als je met de auto de stad in of uit gaat.

Hoftuin Dignita

Hoftuin Dignita

Veruit de leukste Dignita die we rijk zijn, die in de tuin van de Hermitage. Hier strijk je buiten neer voor een heerlijke kop koffie of lunch, of wanneer het wat frisser is zit je heerlijk binnen in het in glazen gehulde pandje.

Dignita komt met echt lekkere lunch/ brunch gerechten die niet te ingewikkeld zijn maar wel echt smaakvol. Dus even wat anders dan een tosti kaas zeg maar. Heerlijke courgette fritters en een fantastisch broodje met “forest dwellers” met kaas, paddestoelen en ei. Naast de heerlijke happen is de koffie ook om over naar huis te schrijven en toef je een bezoekje meer dan fantastisch af met een huisgemaakt taartje.

 

Benji's Amsterdam

Benji's Amsterdam

Bij Benji’s waan je je eventjes in Bali. Zo wordt het ook wel de urban jungle genoemd – die snappen we. Bij Benji’s bestel je heerlijke bowls maar ook buns waarbij je brioche broodje de basis is van een mega goede burger. Bijv met rendang – do we need to say more.

Naast de heerlijke ontbijt en lunch gerechten is er ook een alcoholvergunning waardoor je hier goed zit voor een flinke borrel. Wij zeggen: buiten neerstrijken en doen alsof je je in de Balinese zon begeeft.

 

Zoku

Zoku

Zoku is een alles in een concept. Dat wil zeggen: eten, slapen, werken. En laat vooral dat werken en eten een feestje zijn.

Bij Zoku neem je de lift naar de bovenste verdieping waar je de lift uitstapt in een groene oase, ook wel de greenlighthouse genoemd. Door de gang wandel je door een soort van kas naar het fijne restaurant. Indien je komt om te werken kun je een dagpas nemen en zo de dag spenderen op deze fijne plek.

Qua eten en drinken kun je jezelf ook gelukkig prijzen want de keuze is reuze en de kwaliteit is fijn.

Rooftop beergarden GAPP

Rooftop beergarden GAPP

Mega tip deze hidden gem boven op het Casa Hotel. ‘s zomers een prima plek om van lunch, naar borrel, naar dinner te gaan zonder ook maar een meter te verschuiven.

Men nemen de lift naar de bovenste etage en je hebt een uitzicht op de stad en op een lekker biertje van GAPP. Team GAPP maakte namelijk een speciaal blond biertje met de vrienden van brouwerij de Eeuwige jeugd- dat kan dus niet anders dan een succes formule zijn.

Daarnaast wel even de insta checken voor je van plan bent te gaan- want bij buien blijven ze dicht.

Bar Bouche

Bar Bouche

Hoe Bar bouche graag genoemd wordt? een Modern eetcafĂ©. Vinden wij prima. Bij Bar Bouche eet je gerechten van nu zoals burrata, orzo maar ook de klassiekers; zeebaars, longhaas – dat soort werk.

Vers van een borrel zijn ze zeker niet bij Bouche. De borrel kaart biedt genoeg oeuf mayo (die inmiddels niet meer van de gemiddelde Amsterdamse kaart zijn weg te denken), bitterballen, frites en meer van dat soort.

Binnen is het ouderwets gezellig en vooral heel knus (en klein) maar dat mag de pret niet drukken wat buiten is een overdekt terras waardoor er eigenlijk altijd wel een gaatje te vinden is.

Alba

Alba

Restaurant en natural wine bar – heb je meer uitleg nodig? Als buren van Bar Bouche zitten ze op de ideale plek om net geen last te hebben van de Wibaut drukte maar er wel heerlijk op te zitten (lees; centraal!). Daarbij stopt de metro ook nog voor de deur dus ook voor met het openbaar vervoer een heerlijke plek.

Bij Alba deel je fijne happen en zo zien we het graag; veel gerechten, veel smaken maar niet rollend naar huis – of toch wel; want de wijnen weten ze hier wel uit te kiezen.