29 november 2019, door Maartje

Je heerlijkste weekendje weg aan eigen kust: Hotel blooming Bergen (aan Zee)

29 november 2019, door Maartje

Je heerlijkste weekendje weg aan eigen kust: Hotel blooming Bergen (aan Zee)

Voor een weekend relaxen is Hotel blooming in Bergen the place to be. In het oer Hollandse en o zo creatieve dorp Bergen, vlakbij strand, staat het best wel on-Hollands leuke hotel dat doordeweeks dé plek voor congressen is (oke, dat is heus niet zo leuk, perse), in het weekend voor ontspanning (leuk wel, much). Want duinen equals rust. Dat wordt nog beter op de kamer waar de bedden heerlijk zachte matrassen hebben, de kussens van één bij één zijn (meter, giga, ja!) en waar de grote ramen (vraag ernaar) uitzicht geven op het bos. Enkel bomen om je heen. Beter kan niet. O, wel dus: Hotel blooming heeft een groot zwembad én een gezellige bar waar barman Marc gênant volle glazen inschenkt, daarin alles wat je maar wenst.

Hotel Blooming

Hotel Blooming

Het zal geen verrassing zijn dat je er, naast voor je rust, ook heel goed terecht kunt met het kroost. Aan de ene kant is het namelijk rust wat de klok slaat en aan de andere lenen duinen en bossen zich bij uitstek voor het betere ravotten, hutten bouwen, tikkertje spelen en nadien uitpuffen met een verse limo (zomer) of warme choco (winter). Leuk voor het kleine spul en voor jullie! Want wie beweert dat kindvriendelijke hotels steevast niet leuk voor ouders zijn, is zeker nog nooit bij Blooming geweest.

Bij Hotel Blooming kun je namelijk nog heerlijk eten ook: ’s avonds is er een uitgebreid menu met heerlijke wijnen en alles bio. Niet zomaar bio, heel bio aangezien bijna alle groentes uit de eigen moestuin komen en Hotel blooming hun producten goed in de smiezen houdt. Nog meer? Nog meer: een uitje naar Landgoed Het Hof van blooming is aan te raden, een prachtig landgoed waar eerder genoemde moestuin te vinden is. As we speak íets minder indrukwekkend dan in de zomermaanden maar zeker even het bekijken waard. Het Hof is slechts tien minuten fietsen of vijf minuten met de auto vanaf blooming. Het Hof wordt gebruikt voor vergaderingen (ook al), kookworkshops en get-togethers any style. Tot slot: nog héél even wachten en dan opent ook de strandtent van blooming weer. Blooming.