Nederland, Den Haag20 april 2022, door Michel + Renske

Logeren in Scheveningen doe je bij: Hotel Bries

Nederland, Den Haag, 20 april 2022, door Michel + Renske

Logeren in Scheveningen doe je bij: Hotel Bries

Schaars zijn ze: kleinschalige, fijne hotels aan de kust. Wel, hier hebben we er weer een voor je. Hotel Bries is sinds een jaar het hotel waar je moet boeken. Geen gedoe en heel veel comfort en vrijheid. Het hotel is helemaal van deze tijd met modern design (om je vingers bij af te likken) en een check-jezelf-in systeem.

 

De omgeving

De omgeving

Hotel Bries bevindt zich in het leuke statenkwartier – je weet wel de wijk van het nieuwste Vincenzo’s restaurant – maar ook een koprol afstand van leuke strandtenten zoals Zuid of Heart beach. Vanaf Bries pak je dus makkelijk de fiets naar al dit leuks (of lekker lopend). De populaire “Fred”, winkelstraat, is praktisch om de hoek. Je kan daar heerlijk uiteten bij Vigo of je shopt de leukste kids cadeaus bij de Kikkerkoning. Ook kan je koffie drinken en halen bij Anne & Max, maar daarover later meer – zij zijn namelijk vrienden van Hotel Bries, dus op vertoon van een coupon krijg je een leuke korting.

Het hotel

Het hotel

Hotel Bries werkt met het zogenoemde self service check in. Dat betekent dat je digitaal zelf kan inchecken en uitchecken. En de voordeur en eigen suitedeur openen kan gewoon met je eigen mobiele smartphone. Kind kan de was doen. Het hotel is gevestigd in een prachtig pand van 4 woonhuizen naast elkaar, in een gezellige straat. Extra leuk als je het ons vraagt want je voelt je een local in de stad. Verwacht dus geen hotellobby of horeca – maar je stapt praktisch meteen hop je kamer in.

Qua samenwerkingen heeft Hotel Bries het goed bekeken, zo werken ze met de moeite interieurmerken samen. Denk aan prachtige meubels van FEST Amsterdam, maar ook heerlijke fauteuils van Sofa Company. Kleurrijke toffe posters hangen er aan de muur en dat geeft het precies die dosis gezelligheid en kleur.

Kamers

Kamers

In het hotel zijn diverse kamertypes, zo zijn er een aantal familie kamers te boeken (uniek in Den Haag kunnen we wel zeggen) en ze zijn perfect. Zeker omdat er ook in alle kamers een klein keukentje zit, geen echt kookgebeuren, maar wel een magnetron, waterkoker, dat soort werk, borden, bestek. Dus de simpele dingen kan je voor jezelf verzorgen.

Naast de familiekamers zijn er ook heerlijke kamers met klein terrasje. Elke kamer heeft zijn charme en is met veel kundigheid ingericht. Dit alles is gedaan (van vormgeving to inrichting) door Studio Pistache, die ken je wel van Hotel Pistache, dat wat meer gevestigd zit richting stadscentrum.

Wakker worden

Wakker worden

Self service hotel spreekt voor zich, maar toch laten ze je zeker niet in alles voor jezelf zorgen. Zo is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de optie voor een ontbijtje op de kamer. Dit alles verzorgd door de Anne & Max om de hoek. Wordt om 8 uur voor je deur gezet – je pakt ‘m van de gang wanneer jij daar zin in hebt.

Verder heeft team Bries ook de perfecte tips voor jouw weekendje/weekje weg verzameld op hun site. In samenwerking met allerlei leuke horeca in de omgeving. Dus wil je echt lui doen, dan wordt je qua programmering ook op je wenken bediend door de lieve mensen achter Hotel Bries.

Van Aerssenstraat 65, Den Haag