Frankrijk26 juli 2020, door Maartje

Hotel EPI 1959, RAMATUELLE, de St Tropez klassieker opnieuw uitgevonden

Frankrijk, 26 juli 2020, door Maartje

Hotel EPI 1959, RAMATUELLE, de St Tropez klassieker opnieuw uitgevonden

Oke oke oke… Het 'nieuwe' hotel Epi 1959 in het Zuid-Franse Ramatuelle is best een beetje een hoge drempel. Maar wie zijn rug recht, lippen tuit en goed gevulde portemonnee meeneemt, gaat het er te gek vinden! Bij wie bekend is in de omgeving gaat wellicht bellen rinkelen. Kan kloppen hoor: Epi 1959 is een van de meest legendarische hotels pal aan het al even legendarische strand van Pampelonne, aan de Cote d'azur. Dat resulteerde in een tikkie vergane glorie... Het hotel sloot, de bezem werd door de hele boel gehaald en er kwam een droom van een hotel met twee restaurants voor terug.

(in de buurt? check onze lijst met favoriete adressen aan de Cote d'Azur)

Hotel EPI 1959, RAMATUELLE

Hotel EPI 1959, RAMATUELLE

Modern is het en bovendien werd het hele oord duurzaam opnieuw opgebouwd. Knap, zeker wanneer het een dergelijke klassieker betreft. Nog knapper: de geest van de jaren 60 die de plek zo kenmerkt bleef. Mooi. Nee: prachtig.

Er zijn slechts een handje vol beeldschone kamers (waar je een lieve duit voor neer mag tellen) vol met rotanmeubilair, gekleurde gordijnen en prachtige vintage bloemenstoffen. Geeft niks als je daar nooit komt: het restaurant aan het zwembad ademt de geest van Provence en een middag hier toeven is de droom.

Twee restaurants, we zouden het al. De een een brasserie zoals je die in Zuid Frankrijk verwacht (en wil), de ander een Japans restaurant, voor als de kids thuisblijven en je op fancy wil. Je hoeft waarschijnlijk niet te vragen of het er goed is… Met minder dan perfect komt een plek als deze namelijk echt niet weg (check even die foto’s!). We wandelen vorige zomer even binnen en vergaapten ons. Deze zomer gaan we proeven: stay tuned.

Wil je boeken? Weet dan dat de ruime kamers zich in de cottages bevinden die verspreid liggen over 2 zwembaden (!). De kamers van het Epi Baie de Pampelonne zijn voorzien van houten vloeren en een jaren ’50 inrichting. De meeste kamers bieden uitzicht op de Middellandse Zee of het zwembad. Elke kamer is voorzien van airconditioning, gratis WiFi en een gratis minibar. Het Epi Baie de Pampelonne heeft 2 graveltennisbanen en een jeu-de-boulesbaan en biedt directe toegang tot het strand.