Nederland, Brabant4 februari 2023, door Maartje

Een frisse wind door het Bredase hotelwezen: Hotel Ingenhousz Breda

Nederland, Brabant, 4 februari 2023, door Maartje

Een frisse wind door het Bredase hotelwezen: Hotel Ingenhousz Breda

Wie een overnachting in Breda wil realiseren, heeft eigenlijk - eerlijk is eerlijk - slechts een handje vol kekke opties. Zijn die vol, dan hebben we pech en blijft er een iets grotere hand vol met business-stijl hotels over. Van die hotels met een prima bed, maar waar we, hotel lovers als we zijn, toch echt niet heel blij van worden. In comes het Hotel Ingenhousz Breda. Of eigenlijk kunnen we beter kortweg Ingenhousz zeggen, want het Ingenhousz Breda heeft veel meer in zijn mars (en ambities) dan hotel (met restaurant) zijn alleen. We hebben het hier over long stay, over een opleidingsschool, over een cateraar, een eventlocatie, trouwlocatie en wat niet meer.

 

Ha! Welkom Hotel Ingenhousz Breda, eindelijk weer eens een frisse wind door het Bredase hotelwezen.

Hotel Ingenhousz Breda

Hotel Ingenhousz Breda

Goed verhaal wel hoor, Hotel Ingenhousz Breda. Maar wat krijgen we dan als we een kamer boeken? Goeie vraag. Wie aan komt rijden bij Ingenhousz weet eigenlijk direct dat dit ‘ja maar wat krijgen we eigenlijk?’ goed gaat komen: een indrukwekkendere locatie dan het pand waarin het Ingenhousz huist, is er niet in Breda. Het voormalige schoolgebouw is een plaatje (en we denken dat je hier in de zomermaanden ook perfect in de zon en uit de wind op het terras zitten kunt, dat alvast terzijde) en telt maar liefst 100 kamers en suites. Parkeer (je fiets of auto) en wandel onder de oude stenen het schoolgebouw binnen waar de vriendelijke Bredanaren je bij de receptie al op zitten te wachten. Drankje in het knusse zitje mag, maar we zijn zelf altijd dankbaar voor een adequate razendsnelle check-in, mede mogelijk gemaakt door de mail die je vooraf in je inbox ontvangt en waarmee je die check-in zelf al kunt regelen. Zo hoef je alleen nog maar je sleutelkaart in ontvangt te nemen. Niets ten nadele van eerder genoemde gezellige staf maar toch: alleluja, een uitkomst is het.

De ‘kamers’ zijn van die kamers waar je voor een paar maanden je intrek kunt nemen. Suites. Appartementen. Van zulks. Groot, verdeeld over twee lagen (niet alle kamers overigens, maar ze zijn er wel) en voorzien van alle gemakken. Dat is 1) ook lekker als je het eigenlijk niet nodig hebt, 2) fijn voor wie met kleine koters reist en op de meest onhandige tijden iets te eten in elkaar moet flansen, en 3) perfect voort wie langere tijd in Breda moet/wil verblijven. De hele boel is bovendien modern, licht en fris ingericht. Mooi zonder al te veel gedoe en daarmee van die echte allemansvrienden. Fijn.

Restaurant Inhousz

Restaurant Inhousz

Fijn, ja, zo’n appartement en al die ruimte, maar wat misschien nog wel véél fijner is, is de aanwezigheid van een puik restaurant dat niet alleen tijdens het ontbijt zijn werk bijzonder goed doet (het Ingenhousz serveert echt een ontzettend goed en uitgebreid ontbijt, inclusief – hoe kan het ook anders – worstenbrood. Hadden we het woord alleluja al eens gebruikt? Bij dezen), maar waar je ook in de avonduren aanhaken wil. In het smaakvolle restaurant al even smaakvolle gerechten. Win-Win-Win. Zijn er minpunten? Nah, misschien eentje: de locatie in Breda is (zeker voor wie Breda een beetje kent) niet de meest sprankelende. Maar. MAAR! Er zijn fietsen en je bent wel in een wip en een scheet in de binnenstad, dus kniesoor die er op let hoor. See ya soon @ Ingehousz!

Trouwlocatie

Trouwlocatie

O! En trouwen in Breda? Ingenhousz! Ze zijn gespecialiseerd in het hosten van de beste events en eigenlijk is er niets dat ze niet kunnen regelen, zo hebben we ons laten vertellen. Mocht je er voor gaan, sla dan een fotoshoot in het trappenhuis zeker niet over: zelden zo’n beeldschone trap gezien en geen jurk of trouwpak dat er niet waanzinnig vanaf zwiert.

Ingenhousz Breda

 

foto rechts: Manon de Koning via Ingenhousz