Italie, Sud Tirol16 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Dromen mag… Wat dacht je van Hotel Milla Montis in Zuid-Tirol

Italie, Sud Tirol, 16 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Dromen mag… Wat dacht je van Hotel Milla Montis in Zuid-Tirol

Dromen mag. Zeker als het op vakanties aankomt want wie is er niet uit gedroomd? Juist. Van verre reizen tot aan stedentrips tot aan skivakanties tot aan safari in Afrika - alles maar dan ook echt alles staat hier op de (droom)lijst. Italië bijvoorbeeld, raken we nooit op uitgekeken. Alleen dat eten al... Die pasta's, die wijnen, de hele Italiaanse shebang - daar lik je je vingers bij af.

 

Over vingers aflikken gesproken: Hotel Milla Montis, de laatste aanwinst van de Süd-Tirol. Een knap hotel ontworpen door Peter Pichler. Pak je droomlijstje er maar bij: deze mag dr'op.

Hotel Milla Montis

Hotel Milla Montis

Hotel Milla Montis is geïnspireerd op het idyllische landschap en architectuur rond Meransen. Je kent ze wel, die schattige kleine boerderijschuren in de bergen. Ook heeft Peter – we mogen vast Peter zeggen – zich laten inspireren door de toppen van de Dolomieten. Dat kan ook niet anders want die toppen zijn een soort schilderij on its own. Breng dat samen en je krijgt een hotel dat een soort samenhang is tussen de natuur en het moderne van de mens: de looks van het hotel blenden helemaal met landschap. Dat is een trend die je steeds meer ziet, logisch ook want die natuur moeten we goed onderhouden, als er dan nieuw wordt gebouwd moet (ja moet) het toch zo iets zijn. Bijpassend bij de omgeving. Allemaal natuurlijke materialen, zoals hout en steen, deze vormen de basis van Hotel Milla Montis.

Het is een kleinschalig hotel met 30 kamers. Van kamers voor twee personen tot aan grote familiesuites met een eigen sauna, genoeg opties. In het restaurant eet je op z’n Italiaans, pure dolce vita! Ook hier gaat het over natuurlijke producten zonder teveel poespas, in het hele concept is dit zo goed doorgewerkt.

Rust is hier toch wel het kernwoord, midden in de natuur vind je dit hotel. Buiten een heerlijk zwembad, binnen de meest relaxte wellness, alles klopt. Ken je dat gevoel, dat je ergens bent waar de lucht gewoon een stuk schoner is dan hier Nederland en dat je dan die lucht inademt en denkt oooh… Nou, dat gevoel heb je hier de hele dag door. Wandel of fiets uren lang door de knappe bergen, yoga kan ik hier ook en ligt er sneeuw? Nou pak de ski’s maar in en go. En stel je voor, al ga je er maar – onder het genot van een Italiaans wijntje – zitten turen, dan heb je al een mooie tijd.

Hotel Milla Montis 

Zuid-Tirol is met stip the best kept secret van Italië, wil je meer weten over de plek? Lees dan even hier.