Nederland, Utrecht8 februari 2021, door Michel + Renske

Hotel The Nox in Utrecht – knusheid en romantiek.

Nederland, Utrecht, 8 februari 2021, door Michel + Renske

Hotel The Nox in Utrecht – knusheid en romantiek.

Je huis ontvluchten om je dagelijkse 10.000 stappen eens in een andere omgeving te maken? Bij The Nox in Utrecht zit je goed. Het hotel zit midden in het centrum, maar dan niet midden in de drukte - snap je het nog? Nou, je staat dus zo in het midden van alles, maar het hotel zelf is een oase van rust. Dat dus.

Wanneer je het 17e-eeuwse pand binnen stapt, voelt het gelijk chique en als een heus nachtje weg. De donkere kleuren en ruimtes maken het knus en romantisch. Bijna mystiek, zeggen ze zelf.  Hofleverancier Marie Stella Maris (van die lekkere hand sanitizers) zorgt voor de nodige hygiëne in stijl in alle kamers, dus je kan er zeker van zijn dat het overal heerlijk ruikt met nét dat beetje extra luxe dat we van ze gewend zijn.
Pizza bestellen is niet nodig – restaurant Hemel en Aarde kookt met producten van het seizoen. Dit is dan ook de inspiratie voor chef Rene van der Weijden, die in de keuken de scepter zwaait en zorgt voor blije buiken.
De hotelkamers zijn geïnspireerd en vernoemd naar verschillende maanstanden – new moon, full moon, ga zo maar door. De kamer der kamers is toch wel de suite, je raadt het al, de Honey moon natuurlijk. De suite heeft een dakterras (uitzicht op de Dom, we like) en een heerlijk losstaand ligbad. Kan je zo vanaf je eigen terras de huidige maanstand in de gaten houden.
Die 10.000 stappen haal je niet vanzelf, dus ga lekker een rondje lopen en een beetje opwarmen met een lekker bakkie koffie. Waar dan? Hier dan. Geen zin om te lopen en liever blijven badderen? Dan zit je ook goed, want iedere kamer heeft een Illy espressomachine.
Ontbijt op de kamers wordt verzorgd en daar zeg je u tegen: croissantje, eitje, verse koffie, fruit – niks ontbreekt. Kan je daarna vol energie de stad door slenteren voor een frisse neus. Of vol energie terug in bad.
Boek hier je oase van rust bij Hotel Nox.