Nederland, Amsterdam22 februari 2022, door Gili Papier

Hotel Okura viert feest: Yamazato viert 50-jarig jubileum in co-creatie met restaurant Ciel Bleu

Nederland, Amsterdam, 22 februari 2022, door Gili Papier

Hotel Okura viert feest: Yamazato viert 50-jarig jubileum in co-creatie met restaurant Ciel Bleu

Zeg je Hotel Okura, dan zeg je heerlijk Japans eten bij Yamazato, of genieten van een diner bij het Frans georiënteerde Ciel Blue met het mooiste uitzicht over Amsterdam. Maar vanaf nu denk je ook: Omakase (een verrassingsmenu op z'n Japans, we leggen het hier onder nog even uit). Want vanaf 3 t/m 17 maart kun je aanschuiven in het Okura hotel en tafel van je the best of both worlds. Komt ie: Yamazato introduceert ter gelegenheid van hun 50-jarige jubileum een exclusief Omakase menu in samenwerking met Ciel Blue. En dat, een combinatie van sterrenchefs in één menu, beste mensen, is a once in a life time experience, zo verwachten we.

 

 

Yamazato x Ciel Blue

Yamazato x Ciel Blue

Masanori Tomikawa, executive chef bij Yamazato en Arjan Speelman, executive Chef bij Ciel Blue (die samen goed zijn voor in totaal drie MICHELIN sterren) verwelkomen tijdens een Omakase diner persoonlijk alle gasten aan de sushibar. Om te beginnen krijg je een oester gerserveerd in Thaise stijl – uitleggen lukt niet eens. Deze moet je gewoon proeven. Om vervolgens direct verrast te worden door de ‘Sakura Dai’; een heerlijke sashimi van een witvis. De ene na de andere kleine verrassing verschijnt vervolgens aan de chefs table. En niet onbelangrijk, in combinatie met de meest geweldige wijn- en sakeselectie.  Hightlight van de 16-gerechten vinden we de Wagyu in een saikyo misosaus. Oeh la la let’s go again!

Heb je iets te vieren of  een romantische tête-à-tête in gedachten, wacht dan niet te lang met reserveren, want in totaal schuiven er maar 16 gasten per avond aan.

Om-a-kase?

Om-a-kase?

Omakase is een artistieke manier van koken waarbij het menu voor iedereen een verrassing is. Een ding is zeker; De Japanse en Westerse haute cuisine komen iedere avond op sensationele wijze samen. Bijvoorbeeld in het bijpassende wijnmenu wat een afwisseling is van sake en wijn. Maar ook doordat de chefs van beide restaurants alle gerechtjes per gang uitleggen. Je proeft continu een beetje Ciel Blue en een beetje Yamazato.

Een tip van flip: Als je toch uit gaat pakken, bezoek dan sowieso de skye-bar van Hotel Okura en drink daar een aperitief. Wij verzekeren je, dat je dan zeker punten scoort.