31 januari 2018, door Maartje

Bart Bouwt: IKEA x Piet Hein Eek

31 januari 2018, door Maartje

Bart Bouwt: IKEA x Piet Hein Eek

We hartje IKEA en we hartje Piet Hein Eek. Kun je nagaan hoe ons hart te keer ging toen we tijdens de Dutch Design Week de eerste resultaten van de samenwerking tussen die twee voorbij zagen komen. Zo mooi! Zo jewilhet.

Industriell is de naam van de collectie die bestaat uit (beeldschone!) naturel meubel. Naturel-industrieel dus, met een dot precies goed Delftsblauw. And we love it.

Barts-Boekje- ikea piet hein eek 12

Highlights zijn de lampen (voor een prikkie dankzij het voordelige materiaal!), de bonkige bruine vazen en de robuuste (keukentafel)stoelen in de perfecte tinten zwart, delftsblauw, zacht groen-blauw en eiergeel. En, verrassing, de theedoeken die wat ons betreft nagenoeg perfect zijn (mocht je het niet weten: we zijn hier suckers voor alles wat van stof is, en een theedoek mag perfectie nastreven aangezien je keuken(plank) bijzonder goed opknapt van een stapel goed gelukte stoffen. Bovendien líjkt de theedoek met de hand gemaakt, maar ze worden op een superieur weefgetouw in grote hoeveelheden gemaakt. Ha!

Los op 30 vierkante meter? Snappen we!
Check hier 5 x wooninspiratie voor een klein huisje.

Barts-Boekje- ikea piet hein eek 2

Nog een plus: zowel IKEA als Eek willen zo min mogelijk materiaal verspillen. Zo ook bij de wandkast, van vurenhout. Alleen de restanten van zaagsneden en gaatjes werden afgevoerd. Imperfecties als knoesten en afwijkingen, in bijvoorbeeld de kleur van het hout, zijn behouden.

Even wachten nog met rennen: vanaf april ligt de collectie bij alle IKEA winkels.