23 juli 2020, door Maartje

In bed met Bart – Barts (auping) Bed hunt, alle ins en outs

23 juli 2020, door Maartje

In bed met Bart – Barts (auping) Bed hunt, alle ins en outs

Wie weet zag  je het op het welbekende instagram voorbij komen: toen we ineens veel meer thuis en dus binnen bleven en ook nog eens een nieuw huis kochten (Maartje talking hier), werd het de hoogste tijd dat we het bed dat we al een paar jaar hadden de deur uit deden. En met (bijna) 40 lentes op de teller werd het óók de hoogste tijd voor een echt volwassen bed. Zo eentje dat tenminste tien jaar mee gaat.

Zoals dat gaat op het welbekende instagram bleek dat wij niet de enige waren die in deze fase aanbeland zijn: veel vragen over hoe en wat. Over welke keuzes we maakten en waarom. U roept, wij draaien! Na flink wat rondvragen, pre-testen en folders bekijken, kwamen we uit bij Auping, niet voor niets al 130 (!) jaar 's lands beste beddenmaker. Die wilden we, en niet alleen daarom: we vinden de bedden van Auping ook gewoon de mooiste - het oog wil immers ook wat, zelfs als-ie dicht is.

Auping it is

Auping it is

De liefde begon eigenlijk al toen we begin 2019 in Deventer bij Hotel in het Huis van Deventer gingen logeren, een hotel in de stad waar ook Auping werd geboren. Een heerlijk hotel op het leukste stukje van de stad en een (klein) eerbetoon aan Auping, toch wel het mooiste merk van de Hanzestad. Hier sliepen we, uiteraard, op een Auping bed, maar voor die tijd hadden we eigenlijk geen idee wat betreft de geschiedenis van het merk. Wist je dat Johannes Auping bijvoorbeeld al in 1885 het eerste Auping bed ontwierp, en wel voor het St Geertruiden Gasthuis – de volgende jaren maakt Auping alle bedden voor het ziekenhuis. Suckers zijn we voor dit soort dingen. Wat we ook niet wisten – en dat is omdat Auping dóet in plaats van roept – is dat het merk al sinds de oprichting voor duurzaamheid en innovatief design staat. Tijdloze ontwerpen, accessoires die te combineren zijn en te allen tijde maatwerk, handwerk en vakwerk. Afijn, Auping moest het dus worden, U begrijpt.

Barts Bed Hunt, het stappenplan

Barts Bed Hunt, het stappenplan

Geen idee hoe het met jullie zit, maar voor ons is het aanschaffen van een bed best wel een ‘ding’ en een grote investering waar we graag jaren plezier van hebben. Met zo’n ding gaan we dus niet over 1 nacht ijs. Stap 1? Het opvragen van de Auping folder. Klinkt overbodig want je kunt alles digitaal toch ook bekijken? Ja, dat is zo, maar we waren blij dat we het, op aanraden van vrienden, toch gedaan hadden: de folder is bijna een salontafelboekje, zo mooi. Prachtige kleuren en foto’s waardoor het uitzoeken van je bed écht een feestje wordt. Stiekem ligt ie gewoon nog steeds in de woonkamer omdat het het geel zo mooi vind clashen in huis.
Stap 2: met de folder in de hand maakten we de semi-definitieve keuze van het type bed. In ons geval ging het tussen de Original, een gouwe ouwe die pas een nieuw jasje kreeg en de Tone Boxspring. Reden? De Original kan geleverd worden met een matras dat omhoog en omlaag kan (je weet wel, zodat je zo lekker in bed kunt ontbijten of TV kijken – klinkt bejaard maar leek/ lijkt me héérlijk). En de Original kan ook geleverd worden met – let op – een antisnurk functie! Kom ik zo nog even op terug. De Tone Boxspring vonden we gewoon prachtig en wordt geleverd in de mooiste kleuren.

Easy als we zijn wilden we ons bed tijdens de lockdown aanschaffen, gewoon, digitaal, maar na een telefoontje naar Deventer besloten we toch anders: een vriendelijke medewerker van Auping vond het namelijk echt een slecht idee. Nee nee, zo zei ze, een Auping koop je voor (een groot deel van) je leven en waar willen we je optimaal bij helpen. Ow… Ok!

Een afspraak gemaakt, en de tip mee gekregen om vooral even met de bed-configurator te gaan spelen. Pardon? De wat? De Auping bed configurator. Dat is, zo bleek al snel, dus echt een hele vette en prachtig vormgeven tool op de website waarmee je je eigen bed digitaal samenstelt. Model, formaat, kleur van het hoofdboard, of je een board aan je voeteneind wil – alles! En ja, dat is leuk om te doen en helpt je voordat je naar de winkel gaat al voor een groot deel van je bedden-FOMO (die was bij ons real, het is immers toch een fikse uitgave en we wilden in geen geval verkeerd kiezen, je snapt). Ook leuk: je kunt je ontwerp als je tevreden bent heel eenvoudig delen met een ingebouwde link. Hier vind je de configurator.

Auping bed
Next? Op naar de gemaakte afspraak om proef te liggen. Mijn mening vooraf? Wat een onzin: je kunt in een paar minuten toch helemaal niet weten of zo’n bed lekker slaapt?! Little did I know… Want dat proefliggen is dus niet zozeer voor jou, maar voor de ervaren medewerken die precies weet wat een bed doet met jouw rug. Je gaat dus niet alleen om zelf te voelen, maar vooral zodat de Auping medewerker naar je rug en naar je nek kan kijken: heb je een harder of zachter matras nodig? Een hoger of lager kussen? Want, zo leerden we: je hoofdkussen is eigenlijk het matras van je hoofd en dus minstens zo belangrijk als het matras zelf. We hebben ons, eerlijk is eerlijk, in onze keuze volledig laten leiden door de verkoopster – voelde op alle fronten als de beste keus eerlijk gezegd.
En toen weer door naar het keuzefeest: je wist écht niet dat er zo veel mogelijkheden waren. Zoveel kleuren! Komop, een bed… Nee hoor, daar denken ze bij Auping heel anders over. Er zijn kleurenstalen te over maar je keuze uit bedden is, gelukkig (anders hadden we echt stress gekregen) heel overzichtelijk: 4 soorten boxspings, 5 soorten bedden. In de showroom staan de bedden lekker ver uit elkaar zodat je goed kunt testen. Wij waren in Deventer maar iedere Auping winkel/showroom is soort gelijk en dus ernstig goed uitgerust.

Wij gingen uiteindelijk toch voor de Tone, de boxsping dus. Reden? Onderbuikgevoel. We vinden ‘m gewoon prachtig en het bed voelde voor ons gewoon perfect. Al was het echt lastig om de Original te laten gaan. Vooral lastig vanwege de mogelijkheid om het matras te verstellen  (daar gaan we dan over 10 jaar voor denk ik) en omdat je bij dit bed de Auping Smart base kunt bestellen met de mogelijkheid voor de speciale anti-snurkfunctie. Say what? Jawel! Dit is dus een superslim bed dat snurkers ‘s nachts een liefdevol zetje geeft waardoor het snurken wordt onderbroken/ de snurker meestal op zijn (of haar) zij rilt. Of je kunt ervoor kiezen dat, op het moment dat iemand snurkt, het hoofdeinde een stukje omhoog gaat waardoor het snurken ook stopt. Briljant! Nu hebben wij geen enorme snurk-troubles, en de Tone voelde voor ons gewoon net iets meer ‘bed’, vandaar onze keuze, maar mocht je wel nachten wakker liggen omdat je partner snurkt, dan is dit echt een mega aanrader. Hier lees je alles over de Auping smart base.

Keuzes gemaakt, deal geseald en then we wait… Vijf weken zou het duren (wat we nog best snel vonden) maar na drie weken kregen we al een belletje: ons bed was er! Of we een afspraak konden maken?

Die bezorging, daar maakte ik me eigenlijk nog best een beetje zorgen over: we wonen aan een autovrij plein in Amsterdam (lastig) en moeten naar boven via een oude super smalle ronde gietijzeren trap (onmogelijk). En dan hadden we ook nog ons oude bed. Allemaal geen probleem zo bleek: de mannen (3 stuks) stonden ‘s ochtends voor de deur en hadden een lift zo gemanoeuvreerd dat het bed (in 2 delen) via het raam naar binnen kon. Het oude matras ging op dezelfde manier de auto in terwijl een van de mannen ons nieuwe bed razendsnel in elkaar zette: binnen 3 kwartier (!) waren de mannen weer weg, stond ons nieuwe bed er en was het alsof er niets gebeurt was. Echt zo briljant. Kijk, dat krijg je dus als je bij vaklui shopt, dan is het van A tot Z geregeld en dát is me toch veel waard!

en nu?

en nu?

Nu slapen we als royalty’s! Meer dan blij met onze aanschaf en alle clichés zijn ook in dit geval waar: investeren in een goed bed is echt een aanrader.

 

Dit artikel werd geschreven naar aanleiding van een samenwerking met Auping. Echter komt ieder woord uit de grond van mijn hart!