23 september 2019, door Daimy

Coming soon in de Pijp Amsterdam: Lolita Amsterdam

23 september 2019, door Daimy

Coming soon in de Pijp Amsterdam: Lolita Amsterdam

Altijd spannend wanneer er weer weer wat verbouwplastic tegen de ramen van een mooie horeca-locatie wordt geplakt. Hoewel het ook altijd echt heel erg jammer is wanneer een zaak het toch niet gered blijkt te hebben (nieuw is leuk, lollig, spannend enzo, en toch hebben we liever dat hard werkende ondernemers succes hebben, dat terzijde). We zagen het grijs voor de ramen bij Café Partisan in Amsterdam West (dat wordt binnenkort Frida Mexican Cantina, snel meer daarover), én we zagen het in de Pijp, op de plek waar Hoed en Krelis zat. Wat daar komt? Weten we! Lolita is de naam, en een deel van de peeps die ook verantwoordelijk zijn voor Meneer Nieges gaan cafe-restaurant Lolita Amsterdam runnen.

Lolita Amsterdam

Lolita Amsterdam

Toch wordt Lolita qua looks alles behalve een Meneer Nieges 2.0., zo werd ons verteld. Hoewel nu de hamers en kwasten nog full on zijn, krijgen we straks een restaurant Lolita waar een serene rust de basis is. Lichte kleuren en veel onbehandeld hout. Mooi. Grote ramen (hallo daglicht!). En vergeet de Franse witte tegeltjes niet. Precies waar we zin in hebben.

Op de kaart Franse gerechten. En om nog even op Meneer Nieges in te haken: de steak tartaar van Nieges, een van onze long time favs, zeker de weten op de kaart te staan. C’est bon. Andere overeenkomst met Meneer Nieges: Lolita is elke dag open: van s’ochtend tot s’avonds, en dat is fijn. Jong, oud, dik, dun, rijk, arm: iedereen is welkom bij Lolita Amsterdam. Nouja… Iedereen… Er is één ding waar je wel aan moet voldoen. Het is namelijk belangrijk dat je een beetje gezellig bent.

Er kunnen ongeveer 75 man terecht bij Lolita Amsterdam. Op dit moment heeft restaurant Lolita nog geen terras maar hé, dat is ook helemaal niet nodig. Nog niet. En volgend voorjaar moet ook dat terras van restaurant Lolita in kannen en kruiken zijn. Lolita verwacht haar deuren te openen begin oktober.