1 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Kerstsferen zijn on: van zelf kerstbomen zagen tot aan de knapste kunstbomen

1 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Kerstsferen zijn on: van zelf kerstbomen zagen tot aan de knapste kunstbomen

Je kent het wel, dat ultieme feel good moment van kerstbomen komen. All the cheesy dolly goog moments. En dan behoort het ook nog te gaan sneeuwen, kerstmuziek erbij en dan dan dan... Nemen ze die boom mee naar huis. Net als in de film. Grappig wel want waar de boom en de lampjes er vroeger na de Sint pas inkwamen combineren we in 2020 de doel gewoon. En terecht: het was ook een veel te duister jaar en hoe eerder het kerst is, hoe eerder het nieuwe jaar begin. Dus optuigen die boel! Lampen erin! Ballen omhoog. Kerst is hier! En die boom? Dit zijn onze beste ideeen op dat vlak:

 

Toegegeven: een echte boom ruikt lekker, het uitzoeken draagt nogal mee aan de feestvreugde en hoort eigenlijk gewoon wel een beetje bij kerst. Maar kunstbomen zijn wél duurzamer en dat is ook belangrijk. Een kunstboom moet zo'n 10 jaar meegaan en daar kom je zo aan hoor. Mits je investeert in een goede kwaliteitsboom. Toch liever met Kerst een ‘verse’ kerstboom? Maak er dan een uitstapje met je loved ones van. Van duurzame kerstbomen, naar zelf zagen... Komt 'ie.

BeterBoompje

BeterBoompje

Dit is zo’n initiatief dat kun je niet anders dan leuk vinden. BeterBoompje. Want wist je dat er jaarlijk 2,5 miljoen kerstbomen worden weggegooid? Is toch bizar eigenlijk. Dus toen kwam BeterBoompje samen met Lowlander Bier met het idee, om wegwerpkerstbomen te vervangen door kerstbomen die teruggeplant en hergebruikt kunnen worden. En een knappe kerstboom in je huis en dan ook nog eens mét een mooie Kerstgedachte.

Er zijn dus twee methodes bij BeterBoompje. De ene kerstboom is zonder kluit. Voor elke verkochte kerstboom planten ze er twee herbruikbare biologische adoptiekersboompjes voor terug. Of BeterBoompje met kluit, deze boom breng je na de feestdagen terug en dan plant BeterBoompje de boom terug in de natuur.

Lees hier meer. 

Hangende Eucalyptus boom

Hangende Eucalyptus boom

Dit is me toch een parel van een boom. Anders, origineel, duurzaam en knap. Een hangende eucalyptus-kerststijl-achtige boom. Je moet wel snel zijn want er zijn maar 9 exemplaren! Iets met Limited Edition… En mensen deze boom kost maar 175 euro. Daar kun je toch echt helemaal niks van zeggen. Ieder jaar weer, hang je deze knappers weer op. Versierd en al. De bomen zijn handgemaakt en een doorsnede van zo’n 80 cm.

Wie deze originele kerstboom verkoopt wil je weten? Susan, a.k.a. Styling Heroes is haar insta naam. Kijk hier voor haar Instagram account. 

Kunstbomen

Kunstbomen

Kunstbomen zijn gewoon duurzamer, want aan 10 jaar komt je zo. Iederjaar weer hups boom van zolder, lampjes weer in het stopcontact en go, shinen maar. Een kunstboom moet er wel goed uitzien, want anders is er niks aan. Nou dit zijn ze, de good looking kunstkerstbomen die je ieder jaar, keer op keer kunt blijven gebruiken.

Kunstkerstboom Lund. Deze is gewoon bijna niet te onderscheiden van een echte Nordmann. En very good gemaakt van 100% PP materiaal met bruine takken, groene naalden en lichtgroene uitgroei. En lekker simpel om op te zetten door de scharnierconstructie. 

Bestel hier

Kunstkerstboom van  Melinera. Met 1160 flexiebel te vormen takken is deze nepper net echt. De kunstkerstboom is gemaakt van twee verschillende takken. Hierdoor is ook deze knapperd moeilijk te onderscheiden van een echte.

Bestel hier

Het leukste uitstapje

Het leukste uitstapje

De Hoge Veluwe. Wil je dit jaar geen spar maar een échte scharrel-den? Dan moet je naar het Nationale Park De Hoge Veluwe. Bezoekers kunnen er gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen (één boom per bezoeker). Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen. De dennenbomen groeien namelijk op de unieke, open stuifzandgebieden van het Park. Als de bomen daar niet verwijderd worden, zal dit bijzondere landschap dichtgroeien en verdwijnen. Nou betere Kerstgedachte is er niet toch. Win-win-win.

Maak hier een afspraak.

’t Hobbyveld in Doorneburg (Gelderland) Hups het veld in met duizenden Kersbomen, kijken, rondneuzen, verder kijken, beslissen, zagen, uit de grond halen, afrekenen en hups die heerlijk geurende boom mee naar huis. Liever snel en praktisch? Dat kan hier ook, er staat namelijk ook al een hele collectie bomen klaar, hoef je niet zelf te zagen.

Lees hier meer. 

Zagen maar

Zagen maar

Kasteel Duivenvoorde (Voorschoten, Zuid-Holland) Tradities zijn om te behouden. Bij Kasteel Duivenvoorde denken ze daar precies zo over. De Kersbomen worden ieder jaar weer verkocht op het knappe landgoed. Vanaf dinsdag 1 december gaat de verkoop los.

Lees hier meer. 

Bant (Flevoland) Maak er een mooi begin van de feestdagen van en zoek je eigen kerstboom uit in het Kuinderbos. Je mag de boom zelf zagen of met kluit uitspitten. De boswachter van Staatsbosbeheer wijst je de weg en helpt je als dat nodig is. Heb je zelf een schop of zaag, neem die dan mee. Om bij de zaaglocatie te komen, moet je zo’n 700 meter lopen. Kleed je dus wel even op het weer.

Boek hier een tijdslot. 

"

Niet zelf zagen maar wel uitzoeken kan in het Fries Garyp bij Elzinga Kerstbomen.

"

Oh dennenboom oh dennenboom...

Oh dennenboom oh dennenboom...

Kerstboomkwekerij van Zijl in Bunnik (Utrecht) Vanaf maandag 23 november tot en met zondag 20 december is het hier een groot Kerstbomen feest. Goed verborgen achter de hoge dennebomen ligt misschien wel het best bewaarde geheim van Utrecht. Op Buitengoed de Boomgaard beleef je het ultieme kerstgevoel! Love voor de warme chocolademelk & winterse lekkernijen en nog meer love voor het houten chalet vol met leuke kerstinspiratie voor binnen en buiten. Hier is een Kerstboom zagen een hele beleving.

Lees hier meer. 

Kerstbomenhof Terheijden (Noord-Brabant) Zo’n 20 jaar geleden begonnen ze hier Op het hof een boerderij in Terheijden met het telen van Kerstbomen. Omdat er hier besloten is om te verkopen aan particulieren, jij en ik dus worden er verschillende soorten Kerstbomen verkocht zoals de Omorika (Picea Omorika), Blauwspar (Picea Punguns), de Nordmann (Abies Nordmannian), Koreana (Abies Koreana) en de nieuwe Fraserspar (Abies Fraseri) geteeld. Ja heb je het onthouden? Ha. Of toch Ho Ho Ho want- Kerst is on. 

Meer weten? Lees dan hier. 

Kerst = Familie

Kerst = Familie

Kerstboomboerderij Oldehove (Groningen) Kerst = Familie en dat is hier in Oldehove ook het geval. Deze Kerstboomboerderij is een echt familiebedrijf in Grûn. Vanaf 28 november start de verkoop op de boerderij. Het goede nieuws is, deze toppers bezorgen door heel het land. Als de richtlijnen van het RIVM het toelaten staat zelfs de soep voor je klaar.

Lees hier meer

’t Holthuis (Overijssel) Landschap Overijssel heeft een perceel met kerstbomen die eraf mogen. Onder deskundige begeleiding kun jij je eigen kerstboom zagen. Er staan bomen tussen de 1,5 en 4 meter, dus voor ieder wat wils.

Kijk hier voor meer details

"

Het is niet alleen leuk om te doen, zo’n kerstboom zagen het ruikt ook nog eens zo lekker in je huis.

"