8 september 2020, door Jorien Thijs

Kids to go: kinderfeestjes voor feestbeestjes

8 september 2020, door Jorien Thijs

Kids to go: kinderfeestjes voor feestbeestjes

Pas nu we kinderen hebben, begrijpen we de fun van traktaties en partijtjes. We genieten als het jarige joppie stuiterend de klas in gaat omdat hij mag uitdelen en als de birthday babe het stralende middelpunt is op haar dag. Bij een kinderverjaardag, hoort een knaller van een verjaardagspartij en laten wij nou net dol zijn op een feestje. Wat ideetjes om er een onvergetelijke fuif van te maken, graag gedaan:

Knuffeldieren in de hoofdrol

Knuffeldieren in de hoofdrol

Gelijk eentje met een hoge aaibaarheidsfactor: laat alle kindjes een portret maken van zijn of haar favoriete knuffel. Koop een paar kleine ezeltjes, een stel schorten en wat potten verf en bouw de woonkamer om tot atelier. Omdat een allereerste partijtje best spannend zijn, is het fijn voor de jarige jet en voor alle gastjes dat ze hun lievelingsknuffel bij de hand hebben. Zo is iedereen gelijk op z’n gemak én je krijgt er leuke verhalen van. Bovendien zijn die koters zo vertrouwd met hun eigen knuf, dat ze beer/dino/pop graag mooi vastleggen. Onze ervaring is dat die kleintjes elkaar bij het schilderen graag helpen bij het mengen van een kleur of het tekenen van bepaalde details. Trotse snoetjes als ze worden opgehaald.

Net als Ariël

Net als Ariël

Ging je vroeger nog met je zwemspullen naar het subtropisch zwemparadijs en werd je daarna thuisgebracht, tegenwoordig kun je bij veel zwembaden een zeemeerminnenfeestje geven. De kids trekken een prachtige staart aan en leren van een instructeur de bijbehorende onderwatertechnieken. Na afloop mogen ze nog even vrij zwemmen en na daarna gooi je er een lekker patatje mayo in. Sommige dingen zijn in al die jaren niet veranderd. Needless to say, maar deze is alleen geschikt als de hele feestbende in het bezit is van de nodige zwemdiploma’s.

Movie night

Movie night

Soms doet de setting al de helft. Geef ons een thema en we voeren ‘m door tot in de kleine details. Filmmiddag voor het feestvarken? Prima, maar dan verbouwen we de woonkamer ook compleet tot thuisbioscoop. Of de tuin, want een outdoor cinema met dikke kussens, warme kleedjes en lampjes aan de schutting is natuurlijk een fantastisch decor. Huur een beamer, regel een popcornmachine en laat de ster van de middag de film bepalen. Of -nog veel beter zelfs- gebruik Nutripops als vervanging van popcorn. Lekker, stiekem gewoon gezond (niet verklappen natuurlijk) én in de vorm van sterretjes!

Lekker slijmen

Lekker slijmen

Samen klooien in de keuken is sowieso een feestje. Koekjes bakken kan, cakejes versieren ook, maar met het hele cluppie slijm maken is minstens zo knus. Draai van tevoren wel even een test, want het wordt al snel te waterig of juist te plakkerig. Wij deden er een lockdown over om hét recept te ontrafelen, maar het blijkt een magische formule met lenzenvloeistof, scheerschuim en baking soda. Google maar. Oh en investeer in een paar coole kleurstoffen of glitters, want doorzichtig slijm is saai. Hebben wij van horen zeggen.

kleuren!

kleuren!

Oké, deze vergt ietwat voorbereiding en creativiteit van het ouderlijke gezag maar dan heb je ook wat: maak zelf een giga kleurplaat in het thema van de fuif: via Pinterest kun je heel veel voorbeelden vinden maar zelf tekenen is natuurlijk nog leuker. Alle koters een A4-tje dat je aan elkaar kunt leggen (bijvoorbeeld een auto-route) en aan het eind van de middag kun je de hele muur behangen.

De jarig job mag vast kiezen wat hij of zij eten wil? Dikke kans dat het pannenkoeken worden. Wij gooien stiekem altijd een paar potjes NaturNes Bio met zoete aardappel en wortel door het beslag: lekker en gezond. Niet verder vertellen. NaturNes Bio is sowieso een dikke tip voor gezonde en lekkere partysnacks, neem nou de Nutripops

Showtime

Showtime

Dankzij de jaarlijkse Koningspelen kent ieder kind wel een Kinderen voor Kinderen hit. En laten we eerlijk zijn, ons hart gaat ook nog altijd sneller kloppen als we een klassieker als ‘Waanzinnig gedroomd’ of ‘Op een onbewoond eiland’ horen. Is je koter gek op dansen, dan is een partijtje waarbij alle feestgangers de danspassen van een bepaald nummer leren zeker een succes. In Hilversum pakken ze het professioneel aan bij Beeld en Geluid, maar thuis aan de slag met de choreagrafie is minstens zo gezellig. Oma neemt de visagie voor haar rekening, zuslief helpt in de coulissen met de kostuums en aan het einde van een middag repeteren, geeft het hele soepie een spetterend optreden voor alle ouders.

Graffiti spuiten

Graffiti spuiten

Voor de cool kids is een graffiti workshop het einde. De koters gaan onder begeleiding van een echte graffiti artiest aan de slag met een eigen kunstwerk. Zoveel mogelijk in de frisse buitenlucht vanwege de verfdampen. Er zijn vaak lagedruk spuitbussen voor de echte jonkies en na afloop mogen de crea kunstenaars nog even los op een echte speciaaldaravoor gereserveerde muur. Keepin’ it ghetto.

Foto: @graffitifun