25 mei 2020, door Maartje

Koffers & Koters (of voor met z’n twee): Noah Surf House Portugal

25 mei 2020, door Maartje

Koffers & Koters (of voor met z’n twee): Noah Surf House Portugal

Aan alle golven-jagers, groot en klein: op naar het Portugese Noah Surf House! Het kleinschalige (en té leuke) hotel direct aan het zand van Santa Cruz, een van de meer onontdekte stranden van de Portugese Zilverkust. Noah, deels boho beach hotel, deels surfer's retreat, is een plek om te relaxen. En om te spelen: van de vroege ochtend tot in de late avond draait hier alles om surfen en de lifestyle die daarmee gepaard gaat.

Noah Surf House

Noah Surf House

Een yogasessie in de ochtend – er zijn zelfs speciale yogasessies voor kinderen –  en vanaf dan is het zand tussen de tenen voor het hele gezin. Dat je afspoelt in hot tub op het dak. Bam. Er is een surfschool waar ook de allerkleinste een vingertje op mogen steken, je kunt fietsen lenen om de prachtige omgeving te ontdekken, kleine skateboards, fietshelmen en surfkit zijn ter plekke te verkrijgen (inpakken hoeft dus niet!), er zijn bodyboardlessen en suikergoed-cupcake-decoratie sessies. Voor kids die niet zoveel blieven: je kunt je eigen potje koken in de gemeenschappelijke keuken. Of boek de Mar & Cook-bungalow – die heeft een eigen kitchenette en koelkast. Een aantal kamers zijn voorzien van stapelbedden en ga je met een kleintje tot drie jaar, dan mag hij of zij gratis mee én wordt er een lief babybedje klaar gezet (surfen, skaten en andere activiteiten zijn echter het beste voor gasten van acht jaar en ouder). Van 8.00 tot 22.00 uur kun je plonzen in de infinity pool (van april tot oktober verwarmd door zonnepanelen). 

Ver weg van het zwembad en het strand hoef je niet: het Noah Blue Café serveert hele lekkere lunches en er is een Grab & Go-menu om op het strand te eten. Voor het diner zijn er verse vis, heerlijke steaks en gigantische hamburgers.

tekst gaat verder onder de afbeelding

Het tweede restaurant, Noah’s Restaurant and Beach House, ligt aan de overkant van het hotel, op het zand van Praia da Física. Je eet er met uitzicht op zee aan lange grenen tafels, het terras is versierd met lantaarns en gezellige vuurkorven wordt aangezwengeld zodra de zeewind draait. Het menu is een mix van Portugese en internationale gerechten – alles gemaakt met verse, lokale ingrediënten, waaronder lekkernijen uit de biologische tuin van het hotel. Bestel vooral de tempura van kabeljauw met pittige saffraan-aioli of de gezouten zeebaars. En nee, je verpest je trek niet om je vooraf op de broodmand met gezouten boter te storten: dat is gewoon slim. O, en iedere ochtend wordt er in de gemeenschappelijke keuken van het hotel een ontbijtbuffet geserveerd met verse eieren, fruit en sappen, ontbijtgranen, zelfgemaakt gebak, yoghurt en jam.