30 april 2018, door Toine Legters

Lillydoo luiers

30 april 2018, door Toine Legters

Lillydoo luiers

Als er iets is waar ouders heus niet blij van worden, is het van het eeuwig luiers verschonen, zo weten we inmiddels. Kindlief vind het niks, vaders en moeders ook niet. Mee eens. Waar we dus wél ontzettend blij van worden, zijn de luiers van Lillydoo, een Duits luierlabel (mooi woord) dat luiers en bovendien biologisch afbreekbare vochtige doekjes op abonnement levert.

Lillydoo luierabonnement

Lillydoo luierabonnement

Oke, de voordelen op een rijtje, in niet-zo-willekeurige volgorde:

De Lillydoo luiers zien er mega-leuk (hallo printjes!) uit en je kunt kiezen welk printje je wil; er is zelfs een combi aan printjes mogelijk. Sorry, een oppervlakkige nummero uno in dit rijtje misschien maar tsja… We vinden het leuk (check hieronder vooral ook even de limited edition rood-blauwe Parijs print. Liefde! Herstel: Amour!)

Het abonnement (een abonnement! Op luiers! Dus niet zeulen vanaf de supermarkt – hoe fijn wil je het hebben?) kun je continu aanpassen aan je wensen. Wil je ze eens in de 3 weken, om de maand of met een nog langere tussenpose bezorgd hebben? U roept, Lillydoo draait.

De luiers zijn vrij van alle rotzooi die je niet op, aan en rond je kind wil hebben. En Lillydoo heeft allerlei certificaten om dat te bewijzen (een uitgebreide uitleg staat op de site). Oke. Dit had eigenlijk op 1 moeten staan natuurlijk maar ach, we zijn nu eenmaal niet roomser dan de Paus.

Toegeven: omdat ik al meteen verknocht was aan de printjes, draagt onze Vito de luiers al vanaf dag 1. Maar omdat ik wilde weten of ze echt fijner zijn dan de bekende merken, kochten we die ook een keer, ter vergelijking. En dan niet de goedkope he, nee, de nummer 1 op luier gebied, prijswinnend en dan ook nog eens de ‘premium’ variant. Wat blijkt? Met mijn hand op mijn hart kan ik zeggen dat Lillydoo écht fijner is: de andere luiers hebben een structuur die veel minder comfortabel aanvoelt en die een indruk op de billetjes geeft – de binnenkant van de Lillydoo luier is juist heel zacht. Ook is de rand rond de beentjes veel flexibeler, plakken de plakranden veel beter en, klap op de vuurpijl: die andere lekken gewoon! True story. Never happened met Lillidoo.

Extra's

Extra's

Ook een must: de babydoekjes. Die zijn eveneens vrij van allerlei rotzooi en ook nog eens biologisch afbreekbaar! Ze zijn er voor gevoelige billetjes en in een variant met 99% water. Een kleine travelverpakking (slim!) is er ook.

We jubelen nog heel even verder… Want onze kleine man draagt eigenlijk het liefst helemaal een luier. Dat wil zeggen: hij schatert meestal als hij in zijn blootje ligt. Vinden wij ook gezellig. Heeft Lillydoo ook wat voor, namelijk luiermatjes. Zelfde idee als een luier maar dan een matje. Oke, ze zijn natuurlijk eigenlijk bedoeld om je kleine op te verschonen (denk ik?) dus ja, we hebben er ook standaard een in de tas zitten. Al worden ze op het balkon het meest gebruikt.

Nog steeds niet overtuigd? Best wel gek maar oke, dat mag. Bestel dan een testpakket. Dat doe je hier: Lillydoo