22 mei 2022, door Maartje Diepstraten

LILLYDOO (GREEN) luiers en luierbroekjes – da’s pure winst

22 mei 2022, door Maartje Diepstraten

LILLYDOO (GREEN) luiers en luierbroekjes – da’s pure winst

Als er iets is waar ouders heus niet blij van worden, is het van het eeuwig luiers verschonen, zo weten we inmiddels. Kindlief vind het niks, vaders en moeders ook niet. Waar we wél ontzettend blij van worden, zijn de luiers van LILLYDOO, een van oorspring Duits luierlabel (mooi woord) dat 'groene' (komen we zo op terug) luiers, luierbroekjes (voor kleine avonturiers vanaf maat 4) en bovendien biologisch afbreekbare vochtige doekjes op abonnement levert. Om zo ook het milieu voor toekomstige generaties te sparen. Pure winst voor de hele bubs en dat dan ook nog eens in de meest pure vorm.

(nu al klaar met lezen? Hier betel je je LILLYDOO testpakket, graag gedaan)

Lillydoo Green luierabonnement

Lillydoo Green luierabonnement

Oke, de voordelen op een rijtje, in niet-zo-willekeurige volgorde:

De green luierbroekjes zijn net zo zacht en huidvriendelijk als alle andere luiers van LILLYDOO, maar dan vriendelijker voor het milieu door het gebruik van duurzame materialen. Zo, hebben we dat eventuele vooroordeel alvast uit de weg geruimd. Tried & tested dus als het bij jullie niet zo is, dan mag je ons bellen.

En ja, de De LILLYDOO luiers met de misschien inmiddels bekende printjes zijn er natuurlijk ook nog steeds, mocht je een keer de show willen stelen. De green luiers zien overigens ook knap, met dank aan de bladerenprint. Je kunt ook een combinatiepakket samenstellen. Pure winst, hadden we dat al gezegd?

Het abonnement (een abonnement! Op luiers! Dus niet zeulen vanaf de supermarkt – hoe fijn wil je het hebben?) kun je continu aanpassen aan je wensen. Wil je ze eens in de 3 weken, om de maand of met een nog langere tussenpose bezorgd hebben? U roept, LILLYDOO draait.

Goed + Goed = Top

Goed + Goed = Top

De luiers zijn vrij van alle rotzooi die je niet op, aan en rond je kind wil hebben. En LILLYDOO heeft allerlei certificaten om dat te bewijzen (met een uitgebreide uitleg gaan we je hier niet vermoeien maar wil je meer lezen, kijk dan even op de site). Oke. Dit had eigenlijk op 1 moeten staan natuurlijk maar ach, we zijn nu eenmaal niet roomser dan de Paus.

Toegeven: omdat ik in eerste verknocht was aan de LILLYDOO printjes (toen waren de green luiers er nog niet; inmiddels is Vito zindelijk en draagt onze nummer 2 LILLYDOO GREEN) draagt onze Vito de luiers al vanaf dag 1. Maar omdat ik wilde weten of ze echt fijner zijn dan de bekende merken, kochten we die ook een keer, ter vergelijking. En dan niet de goedkope he, nee, de nummer 1 op luiergebied, prijswinnend en dan ook nog eens de ‘premium’ variant. Wat blijkt? Met mijn hand op mijn hart kan ik zeggen dat LILLYDOO écht fijner is: de andere luiers hebben een structuur die veel minder comfortabel aanvoelt en die een indruk op de billetjes geeft – de binnenkant van de LILLYDOO luier is juist heel zacht. Ook de green variant. Ook is de rand rond de beentjes veel flexibeler, plakken de plakranden veel beter en, klap op de vuurpijl: die andere lekken gewoon! True story. Never happened met LILLYDOO

Plasticneutraal en betrouwbaar

Plasticneutraal en betrouwbaar

10 punten dus op het vlak waarvoor je een luier nu eenmaal koopt: LILLYDOO  doet wat het doen moet, basta. Maar er is meer: de luiers zijn plasticneutraal wat wil zeggen dat het gebruik van plastic tot een minimum is gereduceerd. Het aandeel plastic dat nodig is voor een goed absorptievermogen wordt in samenwerking met de partner Plastic Bank gecompenseerd (een belangrijke mijlpaal binnen deze samenwerking was de installatie van een waterfiltersysteem voor de voorziening van schoon drinkwater in Haïti). En ook de verpakking van de luiers is gemaakt van natuurlijke en duurzame materialen.

Luiers voor de baby, check. En zijn ze iets groter, wordt er gekropen en gelopen, dan zijn de LILLYDOO green luierbroekjes gemaakt om kleine ontdekkingsreizigers in een mum van tijd te verschonen, zelfs staand. De elastische tailleband zorgt voor een stevige grip en gemakkelijk aan en -uittrekken. Perfecte pasvorm en makkelijk in gebruik, thank you very much.

 

Nog steeds niet overtuigd? Best wel gek maar oke, dat mag. Bestel dan een testpakket. Of meteen je maandbox. Dat doe je hier: LILLYDOO.nl

Oke, laatste ‘ding’ en een van de redenen waarom we zo dol zijn op de lui van LILLYDOO: het bedrijf heeft hun ecologische voetafdruk helemaal teruggebracht en is van A tot Z klimaatneutraal. Reden? Simpel: als we onze kinderen een groenere wereld willen geven, moeten we nu in actie komen. De vorderingen van die klimaatneutrale missie kun je volgen via lillydoo.com/nl/voor-de-planeet.

Een recap: 1) Biologisch afbreekbare billendoekjes sinds 2015. 2) MADE IN GREEN van OEKO-TEX®: LILLYDOO is de eerste luierproducent ter wereld die luiers met dit certificaat maakt. 3) In 2020 lanceerde LILLYDOO de eerste plasticneutrale luier in Europa. 4) Sinds februari 2021 compenseert LILLYDOO de CO2-voetafdruk van de hele LILLYDOO green-productieketen, van de productie tot de afvalverwerking. En nu? LILLYDOO is helemaal klimaatneutraal! Van bezorging tot bedrijfsvoering. Go LILLYDOO!