Nederland, Gelderland19 maart 2022, door Marcelle Broshuis

Ontsnappen aan de drukte bij Lisa’s Riverhouse in Lathum

Nederland, Gelderland, 19 maart 2022, door Marcelle Broshuis

Ontsnappen aan de drukte bij Lisa’s Riverhouse in Lathum

Wakker worden met uitzicht op het water bij een plek waar je kunt ontsnappen aan de rush van de
stad, dat was voor lange tijd de wens van Lisa. Zo gezegd zo gedaan. Ze vond een vervallen chalet op een vakantiepark aan de uiterwaarden van de Ijssel, onder de rook van Arnhem in het plaatsje Lathum. Als eerste stripte Lisa het vervallen chalet, genaamd De slet (zoals in de volksmond genoemd), dat er voorheen stond. Ten tweede was de klus om het chalet een eigen ontwerp te geven en om te bouwen tot een pareltje. Zo kreeg het huisje een vloer van houten platen, werd er behang op het plafond geplakt en kwam er een extra slaapkamer met uitzicht op de rivier (missie geslaagd!). Lisa's Riverhouse ontstond, en voilà verhaal rond. Door de centrale verwarming kun je hier het hele jaar terecht. Mede daarom wil je dus ontsnappen aan de drukte bij Lisa's Riverhouse in Lathum.

Lisa's Riverhouse, Lathum

Lisa's Riverhouse, Lathum

Zodra je de chalet binnenstapt, krijg je een warm en behaaglijk gevoel door de natuurlijke materialen die overal in de woning toegepast zijn. Niks is standaard aan het interieur. De natuurlijke materialen moeten natuurlijk wel afgewisseld worden met kleur, zodat het geen saaie boel wordt! Alles is met aandacht bij elkaar gezocht. Bohemian style met een flinke dosis personal touch, zo zou je het interieur van dit ruime (5-persoons) en stijlvolle huisje kunnen noemen.

Koffietje erbij, kacheltje aan, terwijl de koeien langs de uitwaarden grazen. De bank in de woonkamer heeft ook nog eens fijne dikke kussens die uitnodigen om lekker op neer te ploffen. Dat kan slechter hoor! En ga je naar buiten, naar één van de twee vlonderterrassen, dan heb je keuze uit relaxen of plaatsnemen aan de lange tafel voor wel 10 personen. De pizzaoven maakt het feest helemaal compleet. Zeg maar hallo tegen lange, gezellige zomerse avonden.

Prima toeven

Prima toeven

Op het andere terras kun je vanuit het ingebouwde -jawel!- infinity bad genieten van het weidse uitzicht. Poedelen kan het hele jaar door, er is zowel koud als warm water. Liggend in de kuip terwijl je nippend aan een glas wijn naar de voorbijvarende bootjes kijkt, zie je jezelf hier al liggen? Dat wil je toch?

Ook in de omgeving van de chalet is het prima toeven. Op loopafstand ben je bij de Rhederlaagse Meren, waar je op een strandje kunt liggen of een sloepje kunt huren. Binnen 10 minuten rijden sta je in natuurgebied Nationaal Park Veluwezoom en mocht je meer zin hebben in bedrijvigheid, dan zit je binnen een kwartiertje in hartje Arnhem.

Heb je ondertussen Lisa’s Riverhouse al geboekt? Snappen we helemaal