Frankrijk, Champagnestreek1 maart 2020, door Maartje

Little Escapes: Le Jardin de la Cathédrale Troyes

Frankrijk, Champagnestreek, 1 maart 2020, door Maartje

Little Escapes: Le Jardin de la Cathédrale Troyes

De Franse Champagnestreek is een gebied dat tot de verbeelding spreekt, maar ga je op zoek naar een eigentijds adres, dan kom je best van een kouwe kermis thuis. De Franse charme is optimaal en ruimte voor hip gedoe is er niet. Enorm charmant is Hôtel Jardin de la Cathédrale, een logeeradres in het stadje – waag het niet om het over een dorp te hebben – Troyes, ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Reims.

Le Jardin de la Cathédrale

Le Jardin de la Cathédrale

Het Franse koppel Laetitia en Valéry runt de boel en doet dat met verve: alles is smaakvol en tot in de puntjes verzorgd. Het ontbijt bijvoorbeeld: yoghurt van buurboer één, kaas van buurboer twee, brood van de lokale bakker en een kleine weckpot met stukjes fruit en drie druifjes op de gesloten deksel. Zoet. De hele dag door draait er klassieke muziek en het koppel raakt niet uitgesproken over de omgeving, hoewel dat nooit te veel wordt. Alle kamers werden anders ingericht, iedere hoek met oorverdovend veel liefde.

Het stel woont zelf op het terrein en het hotel werd hun thuis toen de kinderen uitvlogen, Troyes, Champagnestreek, Frankrijk hoewel in eerste instantie de grote droom een hotel in Griekenland was. Na een verbouwing van ruim drie jaar lijkt het er niet op dat Laetitia en Valéry nog gaan vertrekken, gelukkig. Vijf kamers telt de prachtige B&B, vier in het huis en één in de stal in de gigantische tuin. Romantisch.