Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
19 March 2019
  • 09-07-2018
  • Frankrijk, Little Escapes, Slapen

Little Escapes: Le Jardin de la Cathédrale Troyes

Little Escapes: Le Jardin de la Cathédrale Troyes

De Franse Champagnestreek is een gebied dat tot de verbeelding spreekt, maar ga je op zoek naar een eigentijds adres, dan kom je best van een kouwe kermis thuis. De Franse charme is optimaal en ruimte voor hip gedoe is er niet. Enorm charmant is Hôtel Jardin de la Cathédrale, een logeeradres in het stadje – waag het niet om het over een dorp te hebben – Troyes, ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Reims.

Le Jardin de la Cathédrale

Het Franse koppel Laetitia en Valéry runt de boel en doet dat met verve: alles is smaakvol en tot in de puntjes verzorgd. Het ontbijt bijvoorbeeld: yoghurt van buurboer één, kaas van buurboer twee, brood van de lokale bakker en een kleine weckpot met stukjes fruit en drie druifjes op de gesloten deksel. Zoet. De hele dag door draait er klassieke muziek en het koppel raakt niet uitgesproken over de omgeving, hoewel dat nooit te veel wordt. Alle kamers werden anders ingericht, iedere hoek met oorverdovend veel liefde.

Het stel woont zelf op het terrein en het hotel werd hun thuis toen de kinderen uitvlogen, Troyes, Champagnestreek, Frankrijk hoewel in eerste instantie de grote droom een hotel in Griekenland was. Na een verbouwing van ruim drie jaar lijkt het er niet op dat Laetitia en Valéry nog gaan vertrekken, gelukkig. Vijf kamers telt de prachtige B&B, vier in het huis en één in de stal in de gigantische tuin. Romantisch.