Nederland29 januari 2019, door Maartje

Little Escapes: Parc Broekhuizen Leersum

Nederland, 29 januari 2019, door Maartje

Little Escapes: Parc Broekhuizen Leersum

Magnifiek, ja, maar dat werd het niet zomaar: onder scherp toezicht van de rijksdienst voor de Monumentenzorg werd het landgoed jarenlang gerenoveerd. De historische elementen van zowel het in- als het exterieur werden in ere hersteld en aangevuld met eigentijdse kunst, maatwerk (geen kamer is hetzelfde), marmer (veel marmer) en modern design, veelal van Italiaanse en Scandinavische afkomst. Parc Broekhuizen Leersum is in één woord prachtig.

Parc Broekhuizen Leersum

Parc Broekhuizen Leersum

De suites op de bovenste etages in het hoofdgebouw van hotel Parc Broekhuizen in zijn dromerige, witte en luxe pied-à-terres om nooit meer uit te komen, met ingeweven Egyptisch katoen op de enorme bedden, meer grijswit marmer en nog meer goed gekozen moderne kunst in veel zwart, wit en goed tinten. De hotelkamers boven de vroegere paardenstallen kregen een jonger, meer urban karakter. Donkerder, meer hout en diepe, warme kleuren.

 

 

Bij de inrichting van Parc Broekhuizen werd allerminst op save gespeeld: indrukwekkend is het kleurgebruik. Op de statige eeuwenoude houten trap (zo’n trap die je uit films kent en waar je, bovenaan de treden, uitkijkt over het bordes) kwam een op maat gemaakte loper die met overlopende warme kleuren. Binnen in het restaurant kwam een grote vloeiende bank met een met verf bespatte stof en de goudkleurige cocktailbar kent een vrolijke mix van roze, groene en blauwe fluwelen stoeltjes, aangevuld met echte planten en goudkleurige palmbomen.

De suites op de bovenste etages in het hoofdgebouw van hotel Parc Broekhuizen in zijn dromerige, witte en luxe pied-à-terres om nooit meer uit te komen, met ingeweven Egyptisch katoen op de enorme bedden, meer grijswit marmer en nog meer goed gekozen moderne kunst in veel zwart, wit en goed tinten

Wat je ook doet, blijf in elk geval eten: het hotel-restaurant, fine dining restaurant Voltaire op de begane grond van het hoofdgebouw (uitkijkend over een grote natuurvijver) wordt aangestuurd door niemand minder dan sterrenchef Arturo Dalhuisen. Hij stelde een vernuftig chic en verfijnd menu samen dat op dagelijkse basis wordt bereid door twee andere topchefs: Ewout Eleveld en Jacob Jan Boersma.

Mocht je een reden zoeken voor een bezoek aan Parc Broekhuizen (los van de beeldige locatie en het geweldige eten en het feit dat het wat mij betreft de allerbeste/ mooiste/meest geweldige plek van Nederland is), houd dan de data van Dinner at the Parc in de gaten. Eén keer per jaar nodigt het hotel sterrenchefs van over de hele wereld uit om samen – letterlijk – de sterren van de hemel te koken. En daar mag je bij aanschuiven: Dinner at the Parc.

Maar eigenlijk heb je geen excuus nodig: go!

Parc Broekhuizen