Mexico1 juli 2021, door Maartje

O land van al mijn dromen… Mexico aan huis? Ja hoor! Dit zijn de tips voor een Mexicaans Vakantiestijl feestje thuis.

Mexico, 1 juli 2021, door Maartje

O land van al mijn dromen… Mexico aan huis? Ja hoor! Dit zijn de tips voor een Mexicaans Vakantiestijl feestje thuis.

Dikke kans dat je, net als wij overigens, droomt van een reis naar Mexico. Het eten... De geuren... De kleuren... (de prijzen...). Alles 10+ punten. We feel you... Nog even niet. Maar hey, let's go for the second best: een Mexicaans thema-feestje gewoon in je eigen huis (of tuin!). Hoe je dat doet? Helemaal niet zo moeilijk. Hier zijn de beste tips om in een paar uur tijd een dijk van een themafuif weg te zetten waar iedereen U tegen zegt (en zich een beetje in Mexico waant).

First things first

First things first

Niet, maar dan ook helemaal niets, roept ‘MEXICO OH LAND VAN AL MIJN DROHOMEN’ als een huis vol met bloemen en planten uit het Mexicaanse land. Sterker nog: wanneer je een mix. van Gerbera’s, Dahlia’s en cactussen in huis verzamelt, oogt de hele binnenboel niet alleen als het zonnige Midden-Amerikaanse land, het ruikt er ook nog eens naar. Bovendien zijn deze kleurige bloemen en de meest karakteristieke planten out there. Bonuspunten: vooral Gerbera’s en cactussen heb je vaak al voor een opvallend klein budget zodat je lekker los kunt gaan in huis.

Planten en bloemen in huis? Goed zo. Dan de tafel dekken in alle kleuren groen en roze die je kunt vinden (liefst lekker harde, primaire kleuren) met een beetje geel in de mix: instant Mexico vibes verzekerd!

Enne, kijk vooral op Mooiwatbloemendoen.nl en Mooiwatplantendoen.nl voor meer bloem- en plant inspiratie! Ook voor andere kleurrijke feestideeën.

recept voor de lekkerste guacamole

recept voor de lekkerste guacamole

De beste guacamole houdt het simpel: alleen rijpe avocado’s, zout, een scheutje limoen, uien, chilipepers, koriander en wat gehakte tomaat. En mixen maar! O, wat wel helpt: een mooi gekleurd schaaltje. Serveer het als een dip op je Mexicaanse feest aar een beetje Mexico door de week is ook een goed idee: schep het op taco’s voor een gemakkelijke diner-upgrade.

recept voor de lekkerste (alcoholvrije) Margarita

recept voor de lekkerste (alcoholvrije) Margarita

Het is echt niet voor niets dat de margarita een van de meest populaire cocktails ter wereld is. Leuk weetje: het drankje zou zijn begonnen als de variatie op een ander drankje uit het verbodstijdperk, de “Daisy”. De Margarita, Spaans voor ‘madeliefje’, verruilde tequila voor de benodigde cognac en limoensap voor citroensap, en een Mexicaanse klassieker was geboren. Decennia zijn verstreken en honderden versies van de margarita zijn gemaakt maar er gaat echt niks boven het origineel. Zo maak je ‘m:

Begin met 2 partjes limoen, voor het omranden van glazen en garnering, 1/4 c. zout of grof zeezout, voor het omranden van de glazen, 4 Oz. tequila (vervang door gemberextract voor een alcoholvrije margarita), 2 oz. triple sec (vervang door bruiswater voor een alcoholvrije margarita), 1 1/2 oz. vers geperst limoensap, ijsblokjes.

 

Doe zout op een klein ondiep bord. Smeer twee glazen met limoenpartjes en dompel ze vervolgens in zout om de rand te bedekken. Verdeel tequila, triple sec en limoensap over 2 glazen en roer. Top af met ijs, garneer met limoen en serveer.