13 november 2019, door Maartje

Dit wil je: Hotel Mooirivier in Dalfsen

13 november 2019, door Maartje

Dit wil je: Hotel Mooirivier in Dalfsen

In ons vorige leven waren wij waarschijnlijk geboren in Dalfsen (oké, misschien ook in zonnig Spanje). Afijn, dit is nou niet omdat Dalfsen city zo booming is, maar omdat Hotel Mooirvier hier ligt. Dit pareltje in Overijssel valt in de categorie: hier ga je heen en wil je nooit meer weg. Het hotel - een giga witte boerderij met rieten kap - slash restaurant slash kuuroord slash vergaderlocatie slash terugtrekplek met een gigantische bos in de achtertuin (bijna, heel bijna, kun je via Bart Boekt logeren bij Mooirivier).

Mooirivier

Mooirivier

Bij binnenkomst valt het meteen op: hier is het Rust met een hoofdletter. Een heel tijdloos en huiselijk stijltje en dan die hoge ramen waardoor het prachtige licht naar binnenkomt. Maar Mooirivier heeft ook gedacht aan de flexwerkers van de omgeving: aan de rand zijn tafels knap ingericht als werkplekken en dan met uitzicht op de Vecht. Beter kan je het niet krijgen!

Logeren

Logeren

Blijf je slapen (ja, doe!), dan wacht je de volgende dag een enorm ontbijtbuffet met een keur aan beleg, verschillende soorten brood (uiteraard ook de glutenvrije varianten), verschillende soorten yoghurt (zelfs kokos), eieren, zoete broodjes en verschillende drankjes. Like. Ook kun je knipogen naar de koks die in een grote open keuken werken. En niet alleen het verblijf en het ontbijt krijgen een dikke duim, die gaat ook naar het Mooirivier personeel. Een hele dikke duim. De staf hier is namelijk oprecht lief, warm, hartelijk, gastvrij, professioneel en o zo vriendelijk. Maar echt. Hoe dat zo? Het kan niet anders dan dat Mooirivier zijn personeel op handen draagt, want (volgens mij) kan alleen happy personeel zich zo opstellen naar (soms knetter irritante) gasten. Kudos.

Arrangementen

Arrangementen

Mooirivier is een typische little escape, even weg van alles en iedereen. Om je verblijf helemaal compleet te maken, boek je een van de arrangementen. Of je nou een weekend of midweek verblijft, alle hotelarrangementen zijn tot in de puntjes verzorgd. Wil je fietsen, wandelen of gewoon lekker genieten van een heerlijk diner aan de mooiste rivier van Overijssel? Mooirivier got you covered.

 

Let's talk business

Let's talk business

Het mag geen verrassing zijn dat Mooirivier zich bij uitstek leent voor een brainstormsessies met het bedrijf – daar is het (zelfstandige) Mooirivier ook op ingesteld. Er zijn 12 vergaderzalen verspreid over het hotel en in een apart gebouw huist de ‘Hollandzaal’, een ruimte met eigen receptie, kantoor en congreszaal (maar het is ook een beeldige plek voor een bruiloft! Ergo het prachtige terras aan het water, just saying). En in het weekend, in het weekend is Mooirivier voor de weekendjes weg. Dat terras, aan het water, is op zomerse dagen een aanrader voor het diner. In de winter is het net zo gezellig bij de haard en een boswandeling is dan een absolute must. En pssst, voor de tortelduifjes onder ons, hier moet je zijn.

Reserveer Mooirivier Dalfsen