China, Kaapstad16 februari 2021, door Sanne Carbaat

Follow the call of the coffee ball (smell). Ofwel: de wereld over met Nespresso World Explorations

China, Kaapstad, 16 februari 2021, door Sanne Carbaat

Follow the call of the coffee ball (smell). Ofwel: de wereld over met Nespresso World Explorations

Sommige mensen starten de dag met een Red Bull en een broodje filet americain (we noemen geen namen). Maar je bent het vast met me eens dat most people de dag beginnen met een fijne kop koffie. Een espresso, een cappuccino, een latte machiato of een heerlijke lungo. En laat die laatste nou net zijn wat de mensen van Nespresso zo fijn doen. Het jongste nieuws? Een rondje de wereld over met Nespresso World Explorations - zes heerlijke kopjes koffie, allemaal geïnspireerd op zes fantastische (weten we toevallig) en spannende (voor als je het nog niet wist) wereldsteden. Want als we er niet écht heen kunnen, kunnen we in ieder geval nog van de smaken genieten, lekker in pyjama op onze eigen bank. O, en good to know: bestellen doe je die koffie óók gewoon vanaf de bank. Win-win.

Of als je er liever mee aan de wandel gaat, hebben we hier een lijstje met welke to-go-capsules je dat het beste kunt doen. Graag gedaan. 

Van Buenos Aires via Stockholm naar Tokyo en van Wenen via Kaapstad naar Shanghai

Van Buenos Aires via Stockholm naar Tokyo en van Wenen via Kaapstad naar Shanghai

Dwaal en flierefluit door zinderend Buenos Aires, of doe net alsof je in het inspirerende Tokyo bent. Liever in gedachten iets dichter bij huis? Wat dacht je van historisch Wenen? Of Stockholm, met die verplichte fika natuurlijk. Exotisch Shanghai? Of Team Barts favoriet: zonnig Cape Town. See, Nespresso heeft aan alles gedacht en voor ieder een passend kopje lungo gebrand. En als je niet meteen kunt kiezen, dan proef je ze toch allemaal?

Kaapstad

Kaapstad

First things first: ons geliefde Kaapstad. We schreven twee boeken vol over een van de allerleukste steden ter wereld en denken als geen ander te weten hoe de stad smaakt. Doordat Zuid-Afrika jarenlang de tussenstop op de oude handelsroutes was, zijn het de Aziatische koffies die de lokale smaak bepalen. Dat proef je terug in de Nespresso Cape Town Envivo Lungo: pittige bittere tonen, een houtachtig aroma en een volle body. Just the way we like it.

Beste idee van de dag? Je neemt je Nespresso, een van onze Cool Cape Town boeken (hier shop je ze) erbij en alvast deze waslijst aan Kaapstad tips en dan plannen maken maar, in gedachten alvast ter plekke. Enjoy!

Tokyo

Tokyo

Dromen van een (lange! inspirerende!) reis naar Tokyo? Goed idee. Zo goed zelfs dat we er een lijstje over maakten, hier lees je hem (spoiler alert: it’s all about sushi) En dan is voorpret de halve pret. Natuurlijk kun je plaatjes kijken maar nóg liever proef je de stad, toch? Wij wel.

Koffie drinken in Japan wordt gekenmerkt door een samenkomen van zachte, natuurlijke zoetheid en complexe aroma’s. Deze traditie wordt gevangen in de Tokyo Vivalto Lungo. De bloemige tonen van Ethiopische Arabica bieden een mooi contrast met de rijke smaken van Mexicaanse koffiebonen. Tel uit je winst.

Enne, wacht dan met dat Tokyo-stijl kopje koffie meteen op je food delivery bezorger. Voor iedereen in Amsterdam: check hier de beste sushi van de stad, alles thuisbezorgd.

Stockholm

Stockholm

Vanuit huis komen we het dichtst bij Stockholm, in termen van de Nespresso World Explorations tenminste. Dat is geen straf hoor: we kennen de stad goed en moeten zeggen dat-ie goed wordt gevangen in de Lungo. Die we – uiteraard – op zijn Zweeds drinken, tijdens de fika. Dat ‘nu even niets’ moment op de dag wanneer de Zweden in Stockholm pauze hebben, hun koffie zwart drinken en daar een zoete lekkernij bij eten. Wij steken een handje op voor een warme cinnamon bun! Mocht je die in Amsterdam zoeken, check dan even een van deze ambachtelijke bakkerijen – ga je blij van worden zo naast je koffie!

Hoe-ie smaakt? De lungo van gesprek? Stockholm Fortissio lungo is een zwarte koffie typerend voor Stockholm: een zoete koffie met een klein beetje bitter.

Shanghai

Shanghai

Hoog, heel hoog, op onze wishlist staat Shanghai. Immers: geen stad zo ‘aan de hand’ (we weigeren om nog langer het woord ‘hip’ te bezingen) als de Chinese wereldstad. Dynamisch, zo is de stad en de moderne koffiescene van Shanghai het beste te omschrijven. Maar die moderne koffiescene komt eigenlijk pas net om de hoek kijken met Shanghai als vaandeldrager. Bijna elke straat heeft inmiddels wel een plekje waar je terecht kunt voor heerlijke kopje koffie to go.

Mocht je met ons mee willen dromen, check dan dit lijstje vooral even: Haaaai Shanghai. En pak meteen de Shanghai Lungo erbij zodat je – denken we, we zijn er zelf ook nog nooit geweest – de stad niet alleen ziet maar ook meteen proeft en ruikt. Een fruitige koffie is het, met houtachtige aroma’s en een zachte body. Lekker. Zin in.

Wenen

Wenen

Waar de hobbelige straten van de stad al wél wat minder hobbelig liepen, is het tot de verbeelding sprekende Wenen. De eeuwenoude stad is verrassend modern, een wereldstad maar toch ontzettend compact – kortom, een stad naar ons hart.

 

De Vienna Linizio Lungo recreëert dat evenwichtige, de zachtheid en het klassieke van Wenen met spannende zoete Braziliaanse en Colombiaanse Arabica’s – licht gebrand. Een topcombinatie, net als de stad. Moutachtige en aromatische tonen worden versterkt in het kopje. Tip, doe zoals de Wenen: klop wat slagroom, maak wat melk warm, zet je lungo, klop de eierdooiers met suiker, strooi er wat cacao poeder of geraspte chocola op en eet er een stuk cake bij.

Check hier onze avonturen in Wenen, lekker, voor naast je koffie met cake.

Buenos Aires

Buenos Aires

De laatste wereldstad uit het rijtje doet een beetje pijn: hier zouden we nu zo ongeveer zijn geweest om ter plekke de smaak van de stad te proeven, te ruiken, te voelen en te ervaren. Bummer. De lijst met onze voorpret-adressen houd je nog tegoed van me. Wat in het vat zit, verzuurt immer niet. Wat ook geldt voor de Buenos Aires lungo met de smaak van Argentinië. Passie, dat is het toverwoord, en een beetje zoet. Zoete passie, zo u wilt. De drukte van de stad aan de ene kant, de voorkeur voor zoet en veel aan de andere kant. De zacht gebrande lungo komt tot stand door een fruitige Arabica uit Colombia gecombineerd met tonen van zoete popcorn van een Oegandeze Robusta. Naast de stevige Kaapstad lungo onze favoriet!

Hier vind je alle smaken uit de Nespresso World Explorations collectie

 

Dit artikel werd geschreven en samengesteld in samenwerking met Nespresso. Sowieso zijn al onze tips zoals je van ons gewend bent uit het hart geschreven en met onze lezers gedeeld.