3 december 2019, door Michel + Renske

No.38 City Bakery Cafe in Dordrecht

3 december 2019, door Michel + Renske

No.38 City Bakery Cafe in Dordrecht

Van de zomer tipten we al een lijstje met té leuke zaken in Dordrecht maar... Toen werd er aan de bel getrokken. Dat we toch écht de leukste van de Zuid-Hollandse stad misten. Nah! Maar hé, we are only human. En dus gingen we gewoon opnieuw op onderzoek uit, speciaal voor No.38 City Bakery Cafe.

No.38 City Bakery Café

No.38 City Bakery Café

No.38 City Bakery Café, een mond vol voor een heerlijke plek in hartje Dordt. Een plek (bakkerij-plus eigenlijk) die altijd al leuk was, maar sinds kort nog leuker met dank aan de kleine make-over van de zaak.

Dat zit zo: het cafe werd jarenlang gerund door Bertine. Sinds april van dit jaar (2019) nam haar dochter Maud en haar partner Tjeerd (wij mogen eigenlijk TJ zeggen, maar je moet zelf maar vragen of je dat ook mag) het stokje overgenomen. Want als het tijd is, is het tijd. En met nieuwe eigenaren, hoe zeer in de familie ook, komt een nieuw jasje. Hoewel er aan de ambiance en de sfeer weinig is veranderd, hebben de twee toch al snel hun eigen stempel op de zaak gedrukt. Wat nieuw behang, een paar goed gemikte accessoires en een frisse blik op de kaart. Small steps, groot verschil. Soort No38 City Baker 2.0 dus. Met dezelfde perfecte locatie, de knusse indeling van de zaak en het heerlijke achter- en voorterras!

"

Een lijstje met het leukste van Dordrecht lees je hier

"
Alle taarten en baksels – trust us, het is moeilijk kiezen maar wij gingen toch voor de Red Velvet taart en die is verrukkelijk – komen uit eigen oven. Taart check, maar je mag ook met een gerust hart aanhaken tijdens de brunch, lunch of een middagsnack inclusief glaasje wijn of bubbels (hallo alcoholvergunning!).
Leuk feitje: oud-eigenaresse Bertine loopt nog steeds een paar dagen mee in de zaak. Er gaan bovendien geruchten dat de kersverse eigenaren zich al een het focussen zijn op wellicht een 2e locatie ergens in het land. Mochten wij dat zeggen? Geen idee. Oeps! Maar als jullie het ook nog een beetje voor jezelf houden, dan kan het vast geen kwaad.