20 augustus 2020, door Yfke Voorbij

Ontspannen in de Spaanse B&B: Casa Luz del Sur

20 augustus 2020, door Yfke Voorbij

Ontspannen in de Spaanse B&B: Casa Luz del Sur

Vakantieplannen? Na-zomeren? Spanjofiel? FF opletten dan: 25 minuutjes van Malaga airport en aan een van de mooiste straten van Alhaurín el Grande (is mooi, komen we op terug) staat tussen de Spaanse bergen Bed & Breakfast Casa Luz del Sur. En wij? Wij zijn helemaal om.

Casa Luz del Sur

Casa Luz del Sur

Casa Luz del Sur is een Bed & Breakfast gelegen in de bergen tussen Malaga en Marbella in. Precies goed dus, in Spaanse termen. De B&B is door de twee Nederlanders Margot en Pieter na een verbouwing van meer dan een jaar omgebouwd tot dit pracht plekje waar zij met liefde hun gasten ontvangen.

Casa Luz del Sur telt in totaal vijf kamers die allemaal tot in de puntjes zijn verzorgd met vijf knappe namen: Pasión, Alegre, Cuadra, Zen en Limon. En het leuke aan alle kamers is dat iedere kamer zijn eigen bijzondere dingetje heeft. Zo is Cuadra een oude paardenstal omgebouwd tot een pracht kamer met oude details en heeft Zen zijn eigen terras met een tuintje. Verder hebben de andere kamers ook hun eigen terras waar je ’s avonds nog even kunt nagenieten van een heerlijke dag of ’s ochtends geniet van de zonsopgang met een lekker kopje koffie. We love it!

 

Alle overnachtingen zijn inclusief ontbijt. En dan denk je ontbijt? Nou een ontbijt waar je u tegen zegt. Beginnend met een kop koffie en een verse jus volgt een variatie van de meest verse producten uit de omgeving. Van brood en croissantjes met zelfgemaakte vijgenjam, burrata met tomaat, vers fruit tot gazpacho en zelfgemaakte tomaten triturado. En als afsluiter van al dit lekkers een kop koffie of thee met vers gebakken sinaasappel of carrot cake. Te lekker en allemaal met liefde bereid (dat merk je).

 

En naast de geweldige kamers en het heerlijke ontbijt heeft Casa Luz del Sur ook een zwembad met ligbedden en parasollen waar wij en jullie denk ik ook de dag wel doorkomen. Ook is er bij het zwembad een bar waar je de gehele dag snacks of een lekker verkoelend drankje kunt pakken.

Dus wil je er gewoon even een paar dagen tussenuit zonder kids? (sorry kids) Of even helemaal tot rust komen dan is dit knappe pareltje: Casa Luz del Sur de perfecte plek.

Casa Luz del Sur