25 maart 2020, door Nina van Hilst

Op citytrip in Nederland: Zwolle is een goed idee

25 maart 2020, door Nina van Hilst

Op citytrip in Nederland: Zwolle is een goed idee

Stel hè, je hebt geen vakantie gepland. En dat komt er deze lente ook even nog niet van. Maar je wilt straks wel last minute even een weekendje weg. Ook in Nederland valt er nog veel te ontdekken. Een poosje terug bezochten we Zwolle weer eens en kregen tips van insiders. En waren verkocht. De oude gebouwen, het warme onthaal en volop leuke plekjes om te gaan eten, wandelen en winkelen. Op citytrip naar Zwolle is een goed idee.

Eten - De Gillende Keukenmeiden (lunch en cake all day)

Eten - De Gillende Keukenmeiden (lunch en cake all day)

Eerlijk is eerlijk, we wisten even niet wat we moesten verwachten bij het horen van de naam. Maar het werd stiekem onze favo lunchplek. Waardoor we niet één maar gewoon twee keer bij De Gillende Keukenmeiden gingen lunchen. Een knus tentje – met buitenplek voor de mooie dagen – gerund door een stel gezellige dames. We aten een heer-lijk broodje stoofvlees zoals oma hem vroeger maakte. Om de dag erna vol ongeloof erachter te komen dat het vegan was. Verder hebben ze veel smeuïge taarten, een (vegan) high tea en heel veel liefde in de zaak.

Eten - D'Andreas (diner en borrel)

Eten - D'Andreas (diner en borrel)

Meteen van de lunch direct door naar het diner. Ja, je zou in Zwolle naar De Librije kunnen gaan. Maar je kunt ook minstens zo knus bij D’Andreas aanschuiven. Meestal zit het vol in de weekenden dus reserveren is geen slecht advies. En anders is er wel een plekje in het borrelhoekje bij het raam. D’Andreas wordt gerund door een gezellig stel Pietro en Hetty die Italiaans met een hoofdletter I doch in een modern jasje serveren. Uiteraard gecombineerd met de aller-allerlekkerste wijnen. D’Andreas is een heerlijk bourgondische plek waar je dik tevreden naar buiten rolt.

Eten - Coperto Restobar (ontbijt en diner)

Eten - Coperto Restobar (ontbijt en diner)

Houd je van een heerlijk verwenontbijt tijdens je citytrip, ga dan naar Coperto Restobar. Het restaurant wat bij Hotel Pillows Zwolle zit. Het restaurant is ook in de avond een goed idee, alleen het ontbijt is wel echt verwennerij. Een high tea gevoel met een torentje van broodjes, croissants, fruit, beleg als zalm en chique mini potjes jam. En iets warms erbij bestellen kan ook nog. In de mooie lichte zaak met glazen wanden zit je heerlijk om de dag rustig te beginnen.

Winkelen - Moonloft

Winkelen - Moonloft

De Anna+Nina van Zwolle. Mogen we dat zo zeggen. Niet van Anna en Nina dus. Maar van Irene. Het knusse winkeltje in het centrum van Zwolle is dé plek als je een ander of jezelf wilt verwennen met iets tofs voor in huis. Of een accessoire voor om je lijf. Moonloft heeft de interieur en sieraden dú moment. En naar buiten gaan zonder iets is eigenlijk vrijwel onmogelijk.

Winkelen - Loft

Winkelen - Loft

Loft is een kleding en interieur zaak. De vrij ruime zaak verkoop voornamelijk wit, zwart, beige, grijs en hout. Dan proef je het sfeertje wel toch? Je vindt er grote (zoals banken), middelgrote (zoals plaids) en kleine (het leukere stylingspul) interieur items. En daarnaast dameskleding. Denk je nu, hey die zaak komt me zo bekend voor. Dat kan want er zijn tevens een Loft in Arnhem en Apeldoorn.

Winkelen - Foodboutique

Winkelen - Foodboutique

Wilde je wel iets kopen tijdens je citytrip maar eigenlijk niet zoveel geld uitgeven op je citytrip en heb je genoeg accessoires in huis. Ga dan even langs Foudboutique. Dit knusse koffiezaakje van de sympathieke eigenaar Sam verkoopt allerlei etenswaren in een knap jasje. Knap genoeg om cadeau te geven en leuk om zelf in je keuken te hebben pronken. Pasta in een grappige verpakking, eigengeroosterde koffie, chocolade van de lekkerste merken. En ja, koffie drinken met iets lekkers kan er dus ook.

Slapen - Pillows Hotel

Slapen - Pillows Hotel

Van de recent gerenoveerde Pillows Hotels weet je dat het goed is. Pillows Zwolle zit in een mooi statig pand en heeft twee gezellige lounges. Met een interieur waar je dingen zo van wilt copy pasten in je eigen huis. In de serre van het hotel zit het eerder genoemde Coperto restaurant. De kamers hebben heerlijke bedden en een strakke ruime badkamer. Een prima plek om een weekend heerlijk te onthaasten.

Slapen - De Pelsertoren

Slapen - De Pelsertoren

Heb je liever een wat origineler hotel, dan moet je bij De Pelsertoren zijn. Het is een klein hotel in de monumentale stadsmuur. En iedere ruime suite is ingericht door een andere ontwerper. Op het dak van de toren zit een prachtig dakterras en het zou zomaar kunnen zijn dat je hier heel je weekend vertoeft met een boek in de zon.