Nederland, Zwolle19 februari 2018, door Maartje

Pillows Grand Hotel Ter Borch Zwolle

Nederland, Zwolle, 19 februari 2018, door Maartje

Pillows Grand Hotel Ter Borch Zwolle

En dan beland je ineens in Zwolle en waan je jezelf in een boetiekhotelletje in welke wereldstad dan ook. Met grandeur maar toch nog knus. In een gelikt interieur en tegelijkertijd nog huiselijk. Gestroomlijnde fauteuils en banken, fluwelen bekleding, een houten visgraat, marmer, kunst aan de muren en designboeken op de koffietafels. Pillows Grand Hotel Ter Borch in wereldstad Zwolle mag bij een beetje designliefhebber op het lijstje voor een pamperend nachtje out of town.

Pillows staand

Eerst was er het heerlijk rustgevende Pillows Amsterdam en Brussel en Zwolle volgden snel. Gent is de volgende in de rij. En daarna is het tijd voor een groter hotel in Amsterdam. Waar het spannend gaat zijn hoe ze een boetieksfeer in een groot hotel gaan krijgen. En dan - hoppa - Europa! Grootse plannen dus de luitjes van Pillows. En je weet wat ze zeggen over een goed begin.

Anyway, Pillows Zwolle dus. In een mooi statig pand op 5 minuten lopen van de vestings-binnenstad ligt dit hotelletje. Een receptie hebben ze niet, want dat voelt zo onpersoonlijk. De gastdames en –heren komen gezellig bij je zitten op een van de mooie designbanken of -stoelen. De entree voelt al knus. Tijdens ons verblijf gokten we hoeveel kamers er zouden zijn. Twaalf? Zestien? De website verklapt dat er 41 kamers zijn. En daar voel je dus helemaal niks van. De kamers zijn ruim, de bedden dito, de vloerbedekking nieuw en zacht, de aankleding zou uit een designmagazine – de goede variant natuurlijk - en de badkamer evenzo. Hebben we een kanttekening? Ja als we er één moéten noemen dan zijn de kamers wel een beetje donker. Maar het diffuse daglicht door de shutters zorgt voor een knaleffect als je ‘s ochtends in je lingerie langs je lover paradeert. Dat hebben ze vast zo bedoeld dus. En anders knal je even een lampje aan of zet je die shutters open.

Pillows 4

Kom je laat aan, dan hoef je het hotel niet meer uit. Mag wel natuurlijk. Er is een inhouse restaurant, genaamd Coperto Restobar. En daar kun je met gerust hart aanschuiven voor een heerlijk maal. Niet alleen de hotelgasten komen hier eten. Ook de Zwollenaar houdt van het restaurant in strak, zwart design. Nu kan een tiptop interieur weleens het effect hebben dat je té stijf op je stoel moet zitten voor je gevoel. Al is Coperto niet echt de plek om je voeten op de bank te leggen, de mensen die er werken maken dat het toch allemaal erg relaxed voelt. Het eten is er goed. Een mooie, kleine – want we houden niet van te veel keuze – menukaart met verrassende gerechten. En – ook altijd bonuspunten – een mooie balans tussen vlees, vis en vega. Wanneer je bord komt moét je wel een foto maken van het knappe eten wat er voor je ligt.

Al met al is een nachtje – of meer – bij Pillows Grand Hotel Ter Borch verwennerij genoeg. En heeft Zwolle genoeg in huis om je enkele dagen te vermaken, zoals deze adresjes die een pitstop waard zijn: 12x het beste van Zwolle.

Pillowshotels.com/zwolle