Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
17 January 2019
  • 22-12-2018
  • Amsterdam, Amsterdam Centrum, Eten & drinken, Restaurant

Restaurant Carstens Amsterdam opent begin 2019 haar deuren

Restaurant Carstens Amsterdam opent begin 2019 haar deuren

Met 2019 nog maar anderhalve week van ons vandaan nemen wij alvast een kijkje in de (culinaire) toekomst. Want begin van het nieuwe jaar opent Restaurant Carstens Amsterdam haar deuren aan de Hasselaerssteeg (tegenover Centraal Station). De brasserie is een samenwerking tussen voormalig Librije chef Maik Kuijpers en het Park Plaza Victoria hotel.

Met Maik Kuijpers als concept chef, moet deze nieuwe een geslaagde worden lijkt ons zo. De dagelijkse leiding van de brasserie komt in handen van Timo van der Stad en chefkok Rick van der Meij. Het concept van Carstens moet er een worden zonder poespas: "er gaat een verbinding worden gelegd tussen het stadsleven en authentieke producten uit boerengebieden en de visserij. Aandacht voor pure ingrediënten en streekproducten van Nederlandse bodem." Aha.

Carstens Amsterdam

Het restaurant is vernoemd naar de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in één van de twee kleine huisjes waar het Victoria Hotel omheen is gebouwd (het boek 'Publieke werken' van Thomas Rosenboom is hierop gebaseerd, later ook verfilmd). Kijk, da's een weetje waar je leuk mee kan opscheppen aan het Kerstdiner.
Terug naar het hier en nu, de menukaart van Carstens. Compact en duidelijk gaat die worden, aangepast aan de seizoenen. Met frisse gerechten in de zomer en wat vaker vleesgerechten in de wintermaanden. Wij noemen; Baambrugs big, Kamperlam, beekforel en Noordzeetong. En alles dus uit eigen land, van de Veluwe tot aan de Noordzee. Net zoals de wijnen trouwens, die ook bijna allemaal een connectie hebben met Nederland. Lekker Hollands zonder poespas, vinden we leuk. Binnenkort een update!
carstensbrasserie.nl