Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 May 2019
  • 28-11-2018
  • Amsterdam, Amsterdam Centrum, Eten & drinken

Restaurant Domenica op de Noordermarkt Amsterdam – nieuw van de staf van Toscanini

Restaurant Domenica op de Noordermarkt Amsterdam – nieuw van de staf van Toscanini

Lots is happening rond het for ever altijd fijne restaurant Toscanini aan de Lindengracht (a.k.a. onze buren, hoi!): het buurpandje wordt klaar gestoomd voor een bakkerij van Toscanini-offsping (met een ere plaats voor het glutenvrije brood van Mama Madina) en weer andere offspring van het geliefde Amsterdamse Italiaanse restaurant is momenteel om de hoek aan het klussen.

Op de Noordermarkt om precies te zijn, in het pand waar jarenlang restaurant Bordewijk huisde. Daar was het na al die jaren tijd voor iets anders en dat anders wordt gedaan door de chef die op zijn beurt tijden de keuken van Toscanini bestierde. Zijn nieuwe stek opent binnenkort als restaurant Domenica.

Restaurant Domenica, Noordermarkt Amsterdam

Wij kunnen alvast niet wachten, al was het alleen al om de ondertitel van Restaurant Domenica: 'op de Noordermarkt is het altijd zondag'. Right up in our alley! 

Zondag, iedere dag van de week, en met (onder andere) chef Flavio Ghignoni Carestia, van Toscanini dus, in de keuken, kan het niet anders dat er weer tiptop Italiaans gekookt gaat worden. Al noemt het team achter Restaurant Domenica hun zaak vooral een 'city bistro aan de Noordermarkt'. Met niet alleen een Italiaanse keuken maar een menukaart die 'fris Mediterraans' is, met veel aandacht voor lokale producten en talentvolle wijnmakers. Nogmaals: right up in our alley! Want met de komst van die grote sap-gigant die in plaats van Café Finch komt, mag de Noordermarkt nog wel een eigen restaurant-smoel gebruiken. As we speak zijn ze nog aan het klussen maar zodra de deuren open zwengelen, ben je de eerste die het hoort!