9 juli 2019, door Maartje

Eindelijk een zaak waar we altijd aan willen schuiven in Hoofddorp: Restaurant Masami Hoofddorp

9 juli 2019, door Maartje

Eindelijk een zaak waar we altijd aan willen schuiven in Hoofddorp: Restaurant Masami Hoofddorp

Misschien was het je nog nooit opgevallen maar we hadden hier op BartsBoekje.com nog geen restaurant in Hoofddorp. Niet omdat we er nooit komen hoor, want dat doen we wel aangezien Hoofddorp de thuishaven is van veel grote en hele leuke bedrijven (Scotch & Soda zit er bijvoorbeeld, en Sanoma, de uitgeverij waartoe titels als VT Wonen behoren, en laten we daar nu elke maand een stuk voor schrijven - dat terzijde). Maar over het algemeen vertrekken we voor de lunch of het avondmaal weer richting Amsterdam of Haarlem. Ain't no more! Want er is - ein-de-lijk - een reden om in Hoofddorp te blijven en die reden heet Restaurant Masami.

Restaurant Masami Hoofddorp

Restaurant Masami Hoofddorp

Aan de Polarisavenue, op een bedrijventerrein (wait for it!) op loopafstand van centraal station Hoofddorp, opende het nieuwe en beeldschone Restaurant Masami Hoofddorp. Bedrijventerrein, ja, maar daar zie je echt alleen aan de buitenkant wat van. Makkelijke parkeren wel, en ideaal voor al die (creatieve) werklui in Hoofddorp die nu eindelijk meteen na werk ergens binnen kunnen wandelen. Want eenmaal binnen doet het restaurant in helemaal niets je aan een bedrijventerrein denken. Nee, je denkt eerder in een grootstedelijk restaurant aanbeland te zijn. In New York ofzo. Of Hong Kong. On-Nederlands zijn de Aziatische, urban looks van Restaurant Masami. Niet zo gek hoor, als je bedenkt dat niemand minder dan interieurarchitect Eric Kuster tekende voor het prachtige design van de zaak. Past als een handschoen: Masami betekent namelijk schoonheid. Aha. Dat geldt niet alleen voor de looks van de zaak: ook op tafel komen enkel en alleen plaatjes van gerechten voorbij. Dat dankt Masami dan weer aan chef-kok Thanurak Somchit. Luxe Aziatische gerechten schotelt hij zijn gasten voor.

Masami zit op de begane grond van een gerenoveerd kantoorpand op de plek waar voorheen de kantine van het gebouw zat. Van die kantine is niets meer te zien; wel is er een zonnig terras aan de zijkant van het lokaal, een enorme bar waar je niet omheen kunt (noch wil), een al even grote deels open keuken en een keur aan knusse zithoeken. Het mag geen verrassing zijn dat Restaurant Masami een Aziatisch concept is. Chef-kok Thanurak Somchit (Thais-Chineese Brit) kookt er gerechten als Japanse wagyu, hamachi en black tiger gamba’s. Of dat lekker is? Dat is een understatement.

 

Niets dan lof dus voor de spannende gerechten, en de looks. En mocht je nu denken dat je volledig platzak bent na een etentje bij Masami, dan heb je het mis: de prijskwaliteit verhouding is opvallend goed! Ook slim en fijn: de zaak is zo ingericht dat een een lunch goed te combineren is met een zakelijke meeting: de tafels staan op een prettige afstand (hehe), de akoestiek is top en ben je met een grote groep, dan kun je ook een aparte ruimte reserveren.

Tot slot nog even een extra duim omhoog voor Restaurant Masami Hoofddorp: er wordt volledig gasloos gekookt (véél beter voor het milieu uiteraard) en al het organisch afval wordt gescheiden in een bioput waar het wordt verwerkt tot biomassa en -gas. Kijk, zo kan het dus ook.

Masami.nl