4 augustus 2021, door Jorien Thijs

Klimmen, klauteren en koffieleuten bij restaurant Soesterdal

4 augustus 2021, door Jorien Thijs

Klimmen, klauteren en koffieleuten bij restaurant Soesterdal

Ten tijde van de lockdown was het bijna een sport om iedere week een nieuwe buitenspeeltuin slash café met to go midden in de natuur te ontdekken. En die traditie houden we er gewoon lekker in. Voor de kids is er niks leuker dan een hele rits aan onbekende speeltoestellen afwerken en wij varen ook goed op een nieuwe inspirerende stek. Never mind dat zo’n plek soms een stukje rijden is, want dan gaat de hele garde afgemat de auto in en doet een dutje op de achterbank. Tried & tested en ook nu er weer veel meer mag en kan een helemaal leuke locatie: restaurant Soesterdal aan de vliegbasis in Soesterberg. 

Soesterdal

Soesterdal

Knappe jongen, dat Soesterdal. En sympathiek ook nog eens, want gebouwd van 100% gerecycled materiaal. Het ruim opgezette pand heeft grote ramen met uitzicht op de verlaten vliegbasis, waar in 2008 de laatste officiële vlucht vertrok. Het restaurant dat opgetrokken is uit hout is blending in met de omgeving, waar je fijn kunt wandelen. En we weten allemaal: wandelen is de laatste tijd nogal gaande en plekken waar je onderweg een (goede!) koffie to go scoort zijn hét. Hoi Soesterdal, nice to meet.

Nog een reden om aan te meren bij Soesterdal is het terras en de aangrenzende natuurspeeltuin. Schommels voor de allerkleinsten, klimtoestellen voor de peuters en een kabelbaan voor het wat grotere grut. Wedden dat je ze zeker een uurtje kwijt bent? De eerder genoemde grote ramen komen ook dan weer van pas, want zo kun je ook als je binnen zit het zooitje buiten in de gaten houden. Extra punten voor de indoor speelhoek en de verschoonplek op het toilet. 

Bij Soesterdal klok je in voor ontbijt, lunch en diner, er is een speciale kaart voor de kindjes (tosti, hotdog, maar ook een bakje cherrytomaatjes) en voor de liefhebbers is er allerlei zoets voor bij de koffie. Zonnige middag en een wel hele fijne spot aan een van de picknicktafels te pakken? De borrelkaart biedt alles wat je verder nog nodig hebt. 

Soesterdal