Nederland, Zeeland24 september 2020, door Imara Milatz

Een Zeeuwse liefde: logeren in de Pipowagen van Roozes Home, Zeeland

Nederland, Zeeland, 24 september 2020, door Imara Milatz

Een Zeeuwse liefde: logeren in de Pipowagen van Roozes Home, Zeeland

Eén van de meest smaakvolle adressen van Zeeland? Dat moet de zaak van styliste Annette zijn. In haar ‘Huis van Roozes’ verzamelt ze unieke, antieke vondsten die ze opknapt en verkoopt. Nóg leuker is dat je tegenwoordig ook bij Annette en haar Roozes kunt logeren: er staat een knusse Pipowagen in de tuin, uiteraard door Annette fotogeniek gestyled. Alles knap en alles mooi én allesbehalve het beeld van de Pipowagen die je waarschijnlijk (snappen we) voor ogen hebt. Vanaf april tot eind september (en bij heel mooi weer misschien nog in oktober, fingers crossed), is de Fransige romantiek daar. In de wagen die ons doet verlangen naar een mini-break naar het meest on-Nederlandse paar vierkante meters van Zeeland.

Roozes Pipowagen

Roozes Pipowagen

Frans en romantiek? Een combinatie die we allemaal wel kennen. Maar bij Annette vóélen we hem ook. Dat zit ‘m hartstikke in de door Annette ge-sourcede vintage en brocante vondsten, stuk voor stuk in hun in originele verflagen gelaten. Dat betekent roest, ja. Afgebladderde verf, ja. En zelfs onbewerkte houten vloeren. Zijnde het niet juist die, in zijn vergane glorie gelaten, elementen die de Pipowagen zo smaakvol maken. Komt er iets van slapen toe aan je weekend, midweek of wat je ook wil -als je minimaal twee nachtjes blijft slapen is het all good? Dat zit wel goed in de Pipowagen. Zodra je op de oude franse bedden ploft, je onder het bedlinnen van House in Style kruipt en je hoofd het kussen raakt, ben je vertrokken.
Dichtbij zijn er leuke adresjes om te ontbijten, lunchen en ‘s avonds uit eten te gaan. Ook die hebben we allemaal in één lijst verzameld. Kijk maar en ga ze allemaal één voor één langs.
Buiten de raampjes van de wagen gebeurt ook heel veel. Zo kan het zijn dat je in de vroege glorie van de ochtend gewekt wordt door ontwakende schaapjes. En dan rise and shine: de dag starten met een ontbijtje voor de wagen. Opkomende zon in het vooruitzicht en je breakfast uit het koelkastje plukken. Servies en bestek op tafel, et voila. Vakantie.
Mocht je het je afvragen, logeren in de Pipowagen is -gelukkig- niet te vergelijken met kamperen. In de wagen zit een eigen badkamer inclusief toilet en douche verstopt. Weliswaar alles een beetje kleiner dan je gewend bent, maar dat is ook wel de charme van het plekje. Non?

Roozes Pipowagen