20 maart 2020, door Maartje

Geen virus in het bos! En dus slapen we bij Slapen in het Bos

20 maart 2020, door Maartje

Geen virus in het bos! En dus slapen we bij Slapen in het Bos

Nee nee, we nemen onze eigen BLIJF BINNEN-stelling hier allerminst op de hak. Zeker niet. Maar binnenblijven is het niet zelfde als stil zitten, of thuisblijven. Er zijn een aantal heerlijke vakantiehuizen waar je perfect binnen kunt blijven, en - samen met je eigen gezin only - toch een frisse neus kunt halen. Sterker nog: de uitbaters hebben het vaak zo voor elkaar dat de incheck zonder sociaal contact gebeurt. Sleutel op de aangegeven locatie en 'binnenblijven' maar. Een van onze lievelingsplekken om precies dat te gaan doen, vind je op de - op dit moment mooier dan mooi! -  Hoge Veluwe. Hier kun je slapen in een wonderschoon, zwartgeverfd huisje midden in het bos dat hoort bij de voormalige boswachterswoning. Slapen in het Bos heet de stek, hoe toepasselijk.

Slapen in het Bos

Slapen in het Bos

Slapen in het bos is een dromerig huisje van hout net buiten Apeldoorn. Op de website staat het al, en het is echt zo: als je aan komt rijden, mag je voor één keer het bordje met verboden in te rijden gewoon voorbij. Eenmaal binnen in het lichte, witgelakte interieur (o de serene rust, just what the doctor ordered), staat er hopelijk speciaal voor alle Barts Boekje Boekers (zeg dat er even bij als je boekt!), versgebakken smeuïge brownies klaar. Kleedjes op de grond, houten details, een klein gewei aan de muur en, bonuspunten, een zwarte houtkachel. Hoewel die bonuspunten ook kunnen gaan naar het glazen dak in de living. Hierdoor kun je overdag tot over de toppen van de bomen kijken en ’s avonds onderuitgezakt op de bank de sterrenhemel bewonderen.

De keuken is compleet ingericht, mocht je daar behoefte aan hebben; er zijn meer dan genoeg potten en pannen om een heerlijk maal te koken: echt niet dat jullie de deur nog uitgaan. Sowieso een goed idee na een tocht over de Veluwe. Maar het wordt nog beter: in deze rare tijden biedt eigenaresse Marielle een gratis boodschappenservice aan: zelfs de supermarkt mag je mijden. App Marielle je boodschappenlijst en zij zorgt dat het ’s middags voor je deur staat! Een heldin hoor, die Marielle.

Het huisje is perfect voor twee en eventueel een paar mini’s. Honden zijn niet welkom, helaas. Maar alles is dik in orde voor de allerkleinsten onder ons: een prachtig opgemaakt kinderbedje of een groot bed voor maximaal twee kindjes, speelgoed, een kinderstoel en een fietsstoeltje. Want ook twee fietsen staan klaar naast je houten huis in het bos!

Wat dat kost? Vanaf 130 euro per nacht. Het ontbijt is inclusief, net als twee fietsen, fris beddengoed én een verzameling verse tijdschriften. Hadden we nog bonuspunten over?

Hier kun je reserveren (ze hebben nog plek!)