12 februari 2020, door Imara Milatz

Taiko viert zijn eerste lustrum en nodigt vijf befaamde internationale chefs uit

12 februari 2020, door Imara Milatz

Taiko viert zijn eerste lustrum en nodigt vijf befaamde internationale chefs uit

Taiko, je weet wel, dat goddelijke restaurant in het o-zo fijne Conservatorium Hotel hartje Amsterdam, viert alweer zijn eerste lustrum. Vijf jaar! Vijf. Al net zoveel jaren een van de beste restaurants van de stad waar chef Schilo van Coevorden aan het roer staat. Voor de lustrum festiviteiten staan hij en zijn vaste team er niet alleen voor: Schilo nodigt dit restaurantjaar (maar liefst) vijf internationale top chefs uit in zijn heilige domein. Voor elk jaar één. Het resultaat? We gaan het nog proeven maar we gokken niets dan magie in de keuken én op je bord.

 

restaurant Taiko Amsterdam viert feest

restaurant Taiko Amsterdam viert feest

Dat voorproeven komt sneller dan je denkt – u hoort! Maar we roeptoeteren nu alvast, anders bestaat de kans dat je zomaar mis gaat pakken tijdens een van de lustrumavonden want het aantal te reserveren couverts is – uiteraard – schaars.

Vanaf dit weekend gaan de chefs van start met niemand minder dan de Japanse chef Hisato Hamada die het team komt versterken. Mega exclusief, die meneer Hamada: hij is namelijk the one and only eigenaar van Wagyumafia. Wagyu-wat? Nou, dat is dus niet zomaar een restaurant maar een zaak die zich kan bestempelen als één van Japans bekendste, en énige members only, restaurant. Topnotch, of gewoon lekker op zijn Nederlands: ‘magnifiek’.

Het komt dan ook vast niet als een verrassing dat de diners al volledig en compleet volgeboekt zijn (la heb je altijd kans op een uitvaller). Maar er is een maarrr: voor de lunch is er nog plek in de Taiko bar (yes). In februari nog schuif je aan tijdens de lunch voor de kookkunsten van dit sterrenteam. Voor de geïnteresseerden (wie niet?) is de legendarische wagyu katsu sando’ sandwich alvast een mega dikke aanrader. Een heerlijke sandwich met wagyu-beef. Afijn, niet zomaar een broodje. Hisato Hamada brengt hoogstpersoonlijk het meest gevierde rundvlees van Japan, wereldwijd geprezen om zijn rijk vet gemarmerd vlees en boterachtige smaak, naar Amsterdam. Wereldsterren als David Beckham en Ed Sheeran gingen je al voor. En als het goed genoeg is voor David… Tsja.

En er komt er niet één, maar wel vijf internationale chefs voorbij. Stuk voor stuk culinaire kunstenaars die Schilo op een bepaald moment hebben geïnspireerd. Dan is het natuurlijk een logische stap om juist hen uit te nodigen om het vijfjarig jubileum uitgebreid te vieren. Hamada wordt onder andere opgevolgd door niemand minder dan drie-sterrenchef Gérard Passedat. En in april staat Bobby Geetha (van Asha’s) voor je klaar. Bobby Geetha laat met zijn kookkuntsen zien wat de Indiaase keuken inhoud en dat is alles behalve de Indiase comfort food zoals we die nu kennen. Dus kom maar op met die high quality Indian cuisine. Klein geluksmoment: hier zijn wel nog wat tafels vrij om opgevuld te worden. Sla je slag.

Mocht je nou niet de allergrootste fan zijn van de Japanse keuken (klinkt zeer onwaarschijnlijk) dan is er voor ieder wat wils. De allermooiste gerechten worden samengesteld door Japanse invloeden tot aan authentieke Indische ingrediënten. Alles natuurlijk opgeknapt met Schilo’s unieke special touch. Ofwel: zijn signature dishes. Taiko, zucht, wat doe je dat toch goed.

Taiko