Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
17 February 2019
  • 01-08-2018
  • Amsterdam, Eten & drinken, Uncategorized

Team Toscanini verhuist naar restaurant Bordewijk

Team Toscanini verhuist naar restaurant Bordewijk

De Noordermarkt zoals je hem ooit kende, is niet meer. Eerst verdween Proust. Daar kwam Libertine Petit Café voor terug dus dat was ok. Toen vierde Finch zijn laatste avond met een KNAL (daar komt een dikke keten voor terug, Joe & The Juices, dat vinden we stom) en nu sluit ook restaurant Bordewijk na bijna 40 jaar Noordermarkt!

Drie op een rij, maar dan anders. Nieuws dat we bijzonder jammer vinden want we wonen om de hoek en kwamen er graag. Niet vaak hoor, want dat krijg je als je een site als deze runnen moet, maar zeker wel vaker dan eens. Begrijpelijk is het wel:na 40 jaar achter de pannen wil je een keer wat anders. Gelukkig maar dus dat de eigenaren van Bordewijk hun restaurant-kind niet nalaten aan de hoogste bieder, maar op zoek gingen naar enthousiastelingen die een tweede leven kunnen geven aan de donkere zaak achter de gietijzeren deuren. Enthousiastelingen die allemaal bij de bijna-buren van restaurant Toscanini vandaan komen.

Bordewijk T.B.C.

Of Bordewijk ook een nieuwe naam krijgt weten we niet, wat we wel weten is dat drie trouwe Toscanini werknemers het roer over gaan nemen (chef Flavio en bedrijfsleider/ sommelier Kelly en compagnon Milan) én dat zij de filosofie van Bordewijk in ere houden: er mogen nooit meer dan drie ingredienten op een bord liggen. Eventueel vier maar dat bij hoge uitzondering. Mooi. Lekker ook.

 

Team Toscanini

Er gebeurt overigens sowieso een hoop daar in de Jordaan, rondom Toscanini. Zo won Madina Mamedova, Mama Madina's glutenvrij zuurdesembrood, onlangs nog de Amsterdam Food Pitch. Laat Madina nu ook bij Toscanini werken. En laat het nu ook zo zijn dat zij tijdens deze wedstrijd verklapte dat ze, naast Toscanini (in die grote garage waar de marktkramen worden opgeslagen) een bakkerij gaat openen!

Wanneer dat laatste op de planning staat weet ik niet precies (keep you posted) maar de drie van Toscanini die naar Bordewijk gaan, willen in december van dit jaar nog open. Stay tuned.