Nederland24 juni 2020, door Imara Milatz

The Garden of Babylon – Fier Bussum

Nederland, 24 juni 2020, door Imara Milatz

The Garden of Babylon – Fier Bussum

Kijk, deze is een soort verwant aan you had me at hallo. Want dat is is wat we hebben als we de titel 'Babylon' horen... Dat heeft dan weer alles te maken met Babylonstoren, een grote favoriet in het eveneens favoriete Zuid-Afrika, net buiten Kaapstad.

En dan heb je ook nog onze tripjes to the island waar een frisse duik in de golven bij Babylon Beach nooit mag ontbreken (yes, we are talking about Ibiza natuurlijk). En er is nieuws! Voor de jongste 'Babylon' hoeven we de grenzen niet over: The Garden of Babylon vind je 'gewoon' in de achtertuin van Fier Bussum. Hartstikke nieuw, hartstikke knap en hartstikke onze aandacht trekkend.

Na een kleine intake werd de eerste voorzichtige conclusie getrokken: ook deze Babylon is waanzinnig. In The Garden of Babylon leef je de droom van het Midden Oosten in de tuin van Fier Bussum. Niets meer dan lampjes en sterren boven je en bijzondere gerechten voor je. Een sprooje.

The Garden of Babylon

The Garden of Babylon

Maaarrrr, moet gezegd worden, The Garden of Babylon is meer dan alleen een goede naam. Eten doe je er op z’n – juist ja, goede gok – Oosters, en tegelijkertijd op zijn Fier’s. Dat is gewoon een hele hoop lekkers aangevuld met een hele hoop gezelligheid (al zorg je daar natuurlijk zelf voor, maar de ervaring leert: bij Fier loopt dat wel los). Waan je in het Midden Oosten op het terras vol met flikkerende kaarslichtjes, heerlijke geuren van de sish tawook en Effes bier, heerlijke Libanese wijnen en de spannende Oriental Gin & Tonic van Fier. Strijk neer op (niet) zwevende kleden en tel de duizend en één sterren aan de hemel.

The Garden of Babylon