Nederland14 augustus 2021, door Imara Milatz

Theetuin (H)Eerlijk, De Kwakel (Noord-Holland)

Nederland, 14 augustus 2021, door Imara Milatz

Theetuin (H)Eerlijk, De Kwakel (Noord-Holland)

Ons land kent er velen, de één nog mooier en gezelliger dan de ander: van die theetuinen waar je in de luwte van de overwoekerde planten en bomen, met je tafeltje midden in het gras zit. Een picnic deluxe, in the midst van wilde bloemen, met lekkers (meestal homebaked goodies) voor je neus. Zo ook bij Theetuin (H)eerlijk. Al is deze nét een tikkeltje leuker dan ál die andere.

Theetuin (H)Eerlijk

Theetuin (H)Eerlijk

(H)eerlijk is enkel en alleen te bereiken via het kleine sluisje voor de deur. Na oversteek bewandel je vrijwel direct de theetuin waar een table a deux (of wie met een grotere groep komt, is ook welkom), voor je klaar staat (reserveren is er een pré. Al helemaal als je voor een – aanrader trouwens – high tea gaat). Binnen zitten is er vrijwel niet mogelijk, op een aantal tafeltjes in de gezellige tuinkas na, mocht het weer ineens omslaan. Niet gek ook dat de theetuin een seizoensgebonden horecatent is en alleen maar uitserveert gedurende de lente- en zomermaanden. En als ze dan open zijn, en het weer werkt ook nog een beetje mee, dan is het een heerlijk plekje waar je maar moeilijk wegkomt. Want op die kaart staan inderdaad heerlijke huisgemaakte goodies, frisse sappen en gewoon écht lekkere broodjes om op die fijne plek op te eten.

Je moet er dus zomaar tegenaan lopen, of van gehoord hebben (we told you here) en dan is het zo’n hotspot die iedere lente en zomerseizoen weer een bezoekje verdient

 

 

As said, Theetuin (H)eerlijk is heerlijk uniek in zijn toch al unieke soort. Wie goed zoekt, komt af een toe een parel van een theetuin tegen. Nederland kent er een hele hoop en wij verzamelen er gestaag steeds meer. Onze verzameling vind je hier: De leukste en meest verrassende theetuinen van Nederland.

Ook kun je er met je bootje aanmeren. Wie de Amstel op gaat en blijft varen, komtnter hoogte van Aalsmeer vanzelf in de Kwakel terecht. En dan is het enkel een kwestie van je af laten dobberen tot het sluisje (niet te missen natuurlijk) waar je je bootje langs de kant parkeert om even die benen te strekken bij (H)eerlijk.

De hele bups kan mee, in de tuin staat namelijk genoeg aan speeltoestel en wipwapmaterie om het kleine spul mee zoet te houden. En als dat niet uitdagend genoeg is voor de kidsclub, dan staan er in de tuin ook nog een handjevol kippen, pauwen, geiten, poezen en een pony om de aandacht te trekken.

Theetuin (H)Eerlijk

Maar er is meer! De leukste en meest verrassende theetuinen van Nederland

Maar er is meer! De leukste en meest verrassende theetuinen van Nederland

Ja hoor: er doken even in de thee-tjes en ontdekten tál van te leuke theetuinen. Perfect voor het najaar (of, met een beetje geluk, de nazomer). Hier lees je over ze: de leukste en meest verrassende theetuinen van Nederland