Nederland30 september 2021, door Imara Milatz

TheFork komt met iets nieuws en je wilt het: Michelin Specials

Nederland, 30 september 2021, door Imara Milatz

TheFork komt met iets nieuws en je wilt het: Michelin Specials

We uiten hier en le website al vaker ons lof voor TheFork. Mocht het nog uitleg nodig hebben: TheFork is sinds jaar en dag de go to website voor alles rondom het reserveren van je restaurant. En met 'alles' menen we ook echt álles. TheFork zit namelijk niet stil, nee, nee.  Zo snappen de mensen op het TheFork HQ wel dat wij mensen graag onszelf verwennen met lekker eten en dat vooral in de gezelligheid van een restaurant. Soms is dat comfort food of zo nu en dan een snelle hap. Maar af en toe willen we écht goed eten. Van het soort waar je een avond voor uit trekt. Fully glam en strak in het pak, wine pairing inclusief. Maar TheFork snapt óók dat de portemonnee dat niet altijd toe laat. That's where TheFork's Michelin Special comes in. Dat is eten op sterrenniveau zónder het idee te hebben dat je je geld 'op hebt gegeten' en met een heerlijk voldaan gevoel naar huis vertrekt.

 

Beeld via restaurant Lars

Michelin Specials

Michelin Specials

Michelin Specials van TheFork? Dat klinkt net zo goed als het daadwerkelijk ook is: het zijn unieke aanbiedingen bij geselecteerde Michelin restaurants (zowel bij sterrenrestaurants als MICHELIN plate restaurants en Bib Gourmand). En zo bedacht TheFork een maniertje om sterrenrestaurants bereikbaar te maken voor een groter publiek. Want wie zijn neus optrekt voor een avondje sterwaardig dineren (we hebben het allemaal weleens iemand horen zeggen: ‘die porties zijn zó klein, dan ga je met honger naar bed’), mist toch echt iets. De selectie restaurants voor The Michelin Specials zijn namelijk niet de minste en die doen we hier uit de doeken: Bougainville (Amsterdam), Lars (Amsterdam), De Silveren Spiegel (Amsterdam), Restaurant Vigor (Vught) en Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert (Stevensweert).

Bougainville (Amsterdam) – hartje centrum en dan op sjiek gaan? Dat doe je bij restaurant Bougainville. Hier speelt de internationale keuken de show en blijft het een verrassing wat er uiteindelijk op je bordje verschijnt. Maar daar zit het ‘m juist in, in je laten verrassen.

Lars (Amsterdam) – restaurant Lars zit in het uiterste puntje van Amsterdam, zoals het lijkt. Maar het restaurant is het afreizen naar de Houthavens meer dan waard.

De Silveren Spiegel (Amsterdam) – alle lof voor de Nederlandse keuken, dat moeten de sterrenchefs van De Silveren Spiegel wel hebben. De Nederlandse keuken die je nog niet kende tenminste…

Restaurant Vigor (Vught) – knappe zaak hoor, daar in Vught, maar je gaat toch echt voor het menu naar Vigor.

Restaurant Herberg Stadt Stevenswaert (Stevensweert) – bourgondisch dineren, dat doe je natuurlijk in Limburg. Maar laat het dan wel bij Stevenswaert wezen. Het credo: if you go out, go all out.

Om vervolgens dus te genieten van een volledig menu op hoger dan hoog niveau (de oeh’s en de ah’s inclusief). En dat toegankelijk gemaakt voor iedereen. Sterrenwaardig dineren is heus geen once in a lifetime experience meer. Ondertussen ook trek gekregen? De exclusieve menu’s zijn as we speak te reserveren op de website en app van TheFork en de MICHELIN Gids.

The Fork