Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
22 July 2019
  • 26-03-2019
  • Eten & drinken, Weekendtip

treat yo’self: restaurant Voltaire @ Parc Broekhuizen

treat yo’self: restaurant Voltaire @ Parc Broekhuizen

Restaurant Voltaire staat hierboven en ja, dat klopt ook wel maar eigenlijk gaat het in het geval van restaurant Voltaire gaat het om het totaalplaatje, dus ook om het hotel waar de keuken bijhoort: Parc Broekhuizen. Want Parc Broekhuizen is landgoed, boetiekhotel, restaurant, brasserie, terugtrekplek en je reinste trouwlocatie in een.

On-Nederlands eigenlijk en dat toch gewoon hartje Nederland. Het magnifieke geheel stamt uit 1408 en staat in Leersum, een plaatje van een plaatsje op de Utrechtse heuvelrug. Logeren wil je er maar als dat er even niet in zit (maar spaar toch maar want het is echt de moeite waard), probeer dan in elk geval een avond te gaan eten bij Voltaire waar chef Jacob Jan Boerma aan het roer staat.

Goed nieuws: tijdens The Fork Festival boek je nog tot 16 april 2019 het Festival 8-gangen menu voor 155,- all in, dus ook de wijnen, 85,- zonder drank (lees: dikke kortingen en het is best wel bijzonder dat een chef van dat kaliber deelneemt. Like)

Restaurant Voltaire

Restaurant Voltaire, onderdeel van Parc Broekhuizen, mogen we best een beetje magisch noemen. Tenminste, on a good night. Maar die hadden we hoor! En hoe. Eerst nog even terug was magnifiek, dat werd de plek niet zomaar: onder scherp toezicht van de rijksdienst voor de Monumentenzorg werd het landgoed jarenlang gerenoveerd. De historische elementen van zowel het in- als het exterieur werden in ere hersteld en aangevuld met eigentijdse kunst, maatwerk (geen kamer is hetzelfde), marmer (veel marmer) en modern design. En kleur. Hoera voor kleur. Alles even prachtig. De suites zijn dromerige, witte en luxe pied-à-terres om nooit meer uit te komen, met ingeweven Egyptisch katoen op de enorme bedden, meer grijswit marmer, knalroze verstopt in de kasten (als je op zoek gaat naar de minibar blijkt dat de binnenkant van de kast alle kleur uit de kamer opgezogen heeft) en nog meer goed gekozen moderne kunst in veel zwart en wit.

Op de statige eeuwenoude houten trap (zo’n trap die je uit films kent en waar je, bovenaan de treden, uitkijkt over het bordes) kwam een op maat gemaakte loper die met overlopende warme kleuren.

Maar het ging hier over restaurant Voltaire, een pracht onderwerp. Hier kwam een grote vloeiende bank met een met verf bespatte stof en een goudkleurige cocktailbar met een vrolijke mix van roze, groene en blauwe fluwelen stoeltjes, aangevuld met echte planten en goudkleurige palmbomen. Yum. Hoewel die yum vooral richting de keuken gaat: fine dinging van Jacob Jan zoals gezegd, op de begane grond van het hoofdgebouw, uitkijkend over een grote natuurvijver. Hij stelde een vernuftig chic menu samen dat op dagelijkse basis wordt bereid door twee andere topchefs: Robert Poel en Thomas Diepersloot.

Nog even terug naar die special deal tijdens het The Fork Festival: voor 155,- pp eet je dus 8 gangen inclusief wine pairings bij Parc Broekhuizen. En dan eet je dus bijvoorbeeld (want het is wel afhankelijk van het marktaanbod) verrukkelijke langoustine (persoonlijke favoriet van het hele stel), rode biet met ponzu en yoghurt, zeebaars met kikkererwten en prei en niet één, twee maar drie desserts om je feestmaal af te sluiten. Lekker? Heeft Lee Towers een bril?