Thailand, Bali4 juli 2022, door Isa de Laat

Zo ga je goed voorbereid op reis naar Indonesië, Costa Rica of Thailand

Thailand, Bali, 4 juli 2022, door Isa de Laat

Zo ga je goed voorbereid op reis naar Indonesië, Costa Rica of Thailand

We mogen weer naar Indonesië, Costa Rica en Thailand. De grenzen zijn open en wij zijn los. Indonesië, Costa Rica en Thailand zijn dé bestemmingen voor een langere reis. Voor Costa Rica hebben we een lang lijstje met tips en onze Bali hoek kreeg recentelijk een update. Nu je weet waar je moet wezen, is het alleen nog belangrijk dat je weet hoe je je moet verzekeren. Want dat moet je echt doen hoor! We know, bij een reis hoor je liever over de leukste hotspots, maar we know ook dat niets zo belangrijk is als verzekerd of goed voorbereidt op reis zijn. En OOM Verzekeringen is de naam voor deze landen.

 

*Let op: dit artikel is geschreven/geüpdatet op 22 juni 2022. Met name de alinea 'Ziektekostenverzekering' kan verjaren. Deze informatie kan tussendoor worden gewijzigd door de wet- en regelgeving van de landen. Check het altijd even bij je zorgverzekeraar of neemt contact op met OOM Verzekeringen zelf.

NRV Familiereizen

NRV Familiereizen

Goede voorbereidt op reis gaan kun je natuurlijk op allerlei manieren doen: lijstjes maken, vroeg beginnen met inpakken, verzekeren, op tijd boeken en ga nog maar even door.. Of je maakt het je zelf en je gezin gewoon heel makkelijk. Kies je voor een reis waarbij alles voor je wordt geregeld, dus dat iemand een deel van de stress uit handen neemt, dat is hartstikke fijn. Kijk, dat regelen en ontstressen doen ze bij NRV rondreizen. Hier hebben ze complete family proof reizen voor je klaarstaan.  Allemaal zorgvuldig samengesteld en inclusief talloze activiteiten; in Bangkok, starten met een detectivespel langs alle highlights, ziplinen in de jungle van Costa Rica tot dolfijnen spotten in Bali. U roept zij draaien, dat is ook voorbereiden.

Om even een land in het zonnetje te zetten. Thailand is goed voor je portie vitamine D en innerlijke geluksmomenten, want hallo plaatjes van uitzichten. En het is easy peasy met de kids: Thailand is heel erg family oriëntated en kinderen zijn altijd welkom. Het land van glimlachende gezichten. Dus mocht je nog geen plannen hebben voor het nieuwe jaar, you know what to do.

Thailand

Ziektekostenverzekering

Ziektekostenverzekering

Het (misschien wel) belangrijkste eerst: de ziektekostenverzekering. Want daarbij wil je niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Een aantal bestemmingslanden vereisen momenteel nog steeds een bewijs dat bepaalde risico’s tijdens de reis verzekerd zijn. Voor Costa Rica, Thailand en Indonesië gaat het met name om de verzekering van een reiziger voor het risico op een besmetting met het coronavirus en de medische zorg die hierna volgt. Daarbij zijn er twee dingen die je moet doen:

  • Een bewijs voor de verzekering van bepaalde risico’s kan bij de eigen zorg- en/of reisverzekering worden opgevraagd, maar:
  • Sommige landen willen dat je een specifieke verzekerde soms in de verklaring opneemt. En there’s the problem: dat is een eis waar een hoop Nederlandse verzekeraars niet in tegemoet komen (check, check, dubbelcheck bij je verzekeraar dus). Mocht dat niet het geval zijn, dan staat OOM dus voor je klaar. Zij vullen voor Nederlanders de ziektekostenverzekering als tijdelijke aanvulling aan. Hierop kan een Engelse verklaring met een minimaal verzekerde som worden aangevraagd na de acceptatie. OOM weet dat de som van de desbetreffende landen de volgende is:
    • Thailand: Minimaal 10,000 USD verzekerd.
    • Indonesië: Minimaal 100,000 USD verzekerd
    • Costa Rica: Onbekend of er nog een minimale som verplicht wordt.

Reisverzekering

Reisverzekering

Het tweede: de reisverzekering, ook niet vergeten hoor. Wat zit hierin? Nou, onder andere schade aan persoonlijke bezittingen tijdens de reis. Deze dekking is wereldwijd. En dat is toch handig, want oh; waar zijn de laptop, camera en telefoon gebleven?

En de terugreis wordt gedekt wanneer een 1e of 2e graads familielid in levensgevaar verkeerd of overlijdt.

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Last, maar zeker niet onbelangrijk, is de annuleringsverzekering. Want doen we dat nu wel/niet/wel/niet. OOM Verzekeringen dekt met de annuleringsverzekering het risico op een annulering of omboeking van een reis tot € 2.000,- of € 5.000,- per persoon. En dat is met de risico’s vandaag de dag toch best fijn.

Waar je dan wel weer eventjes op moet letten is dat een aanscherping vanuit de overheid of een wijziging van het reisadvies niet meeverzekerd is. Hier is een annuleringsverzekering los aan te vragen. Deze verzekering wordt apart afgesloten, omdat de verzekering zo spoedig mogelijk na de boeking ingaat. Hurry, hurry, hurry. Hiermee is ook de periode vóór de reis meeverzekerd. Voor een volledige dekking is de verzekering binnen zeven dagen vanaf de boekingsdatum online af te sluiten.

We willen je er nogmaals op attenderen dat de informatie hier kan veranderen, daarom raden we je aan altijd de site van OOM Verzekeringen zelf te checken / contact op te nemen met ze.