6 september 2017, door Maartje

Villa Pinedo (workshop 8 september)

6 september 2017, door Maartje

Villa Pinedo (workshop 8 september)

Hoewel we het bij Bart graag positief houden, gooien we even wat niet zulke gezellige cijfers op. Komt-ie: bijna 40% van de huwelijken in Nederland wordt ontbonden en jaarlijks komen er 70.000 kinderen van gescheiden ouders bij. Yikes! En hoewel scheiden uiteindelijk echt wel positiefs kan brengen, is het in eerste instantie voor geen van de betrokkenen een leuke ervaring. En daarom is er Villa Pinedo, een organisatie die zich inzet voor kinderen van gescheiden ouders. Want – sorry als het echt zo ging - of papa er nu met de babysitter vandoor ging, mama met de tennisleraar of dat ze er beide een potje van maakten, we denken dat iedereen ervoor wil zorgen dat de break-up voor de kids zo soepel mogelijk verloopt.

Bij Villa Pinedo geven ervaringsdeskundige en getrainde jongeren van 14 tot 26 jaar advies aan andere kinderen - en ouders - om een scheiding zo goed mogelijk door te komen. Via blogs worden ervaringen gedeeld en op het forum kan om advies worden gevraagd. En door workshops en open brieven wordt aan ouders duidelijk gemaakt wat er in het hoofd en hart van de kinderen om gaat. Het motto van Villa Pinedo is: kinderen spreken, volwassenen luisteren. Dus pa en ma, stap voor een momentje uit je ouderrol, mondje even dichthouden en luister naar wat mini op zijn of haar hart heeft.

Villa Pinedo kan je gezin op verschillende manieren helpen. Je kunt je kind doorverwijzen zodat het steun kan vinden bij leeftijdsgenoten. En met een leeftijdsgenootje die hetzelfde heeft meegemaakt, praat je soms net even wat fijner dan met je – door de ogen van een puber soms stomme - ouders. Ouders kunnen terecht voor advies, een face to face gesprek of een online workshop. In deze laatste krijg je tips en hoor je ervaringen van kinderen en ouders die je voor gingen. Op 8 september op de Dag van de Scheiding in De Balie in Amsterdam wordt deze vernieuwde workshop gepresenteerd. En alle aanwezigen zullen de workshop t.w.v. €129 gratis ontvangen. Mocht je hier niet bij kunnen zijn, kun je de workshop in zijn geheel of per losse module aanschaffen via de website.

Mocht je – net als wij – zo onder de indruk zijn van dit mooie initiatief maar op dit moment – gelukkig – de hulp zelf niet nodig hebben. Doneren kan natuurlijk ook altijd zodat Villa Pinedo het programma verder kan blijven ontwikkelen en meer kinderen steun bieden.

Meer informatie over en contactgegevens van Villa Pinedo vind je op de website. En tickets voor het event in De Balie op 8 september 2017 van 13.30 tot 15.30 uur zijn te krijgen via Facebook.