11 september 2019, door Margaux van der Mieden

Voor op de agenda: Night Market op de NDSM-Boulevard

11 september 2019, door Margaux van der Mieden

Voor op de agenda: Night Market op de NDSM-Boulevard

Op de NDSM-Boulevard (da's chique voor het welbekende NDSM-terrein) vindt op zaterdag 28 september van 17:00 - 23:00 uur voor het eerst een Night Market plaats. Wie - like us - nog weleens reist, is ongetwijfeld weleens op een avondmarkt belandt en weet dus dat je daar de beste waar en lekkerste happen scoort. Initiatiefnemer Mike van Wetten zegt daar ook over: ‘In Azië en Afrika heb ik veel op dit soort markten gehangen en het waren mijn meest dierbare momenten. Juist omdat je op zo’n markt de mensen van een stad even in ontspanning ziet: met het gezin, met vrienden, met geliefden.’ En nu wordt dit concept dus naar onze hoofdstad gehaald. 

Night Market op de NDSM-Boulevard

Night Market op de NDSM-Boulevard

We hebben gehoord dat ByDaan Fashion Living Giving er staat met haar sieraden en kleding en dat Catering Hosanna ervoor zal zorgen dat je regenboogijs, Surinaamse broodjes en malse saté kunt scoren. Het persbericht zegt dat de “internationale keuken” centraal staat dus dat wordt lekker (vol proppen). Uitgesnuffeld en -gesnaaid, dan rol je zo door naar de oude veerpont met cocktailbar. Er is karaoke (love it) en de 4Tuoze Matroze zingen hier over het rauwe zeeleven, als metafoor voor vrijheid, eenzaamheid en avontuur (love it even more). Verder zullen bij het veerpontje verschillende kunstwerken staan, om alle cultuursnuivers tegemoet te komen. 

En er is meer. Nog meer! Op het NDSM terrein staat ook de loods van MACA (Moving Arts Center Amsterdam) waar je kunt genieten van live muziek en storytelling. Leuk voor de mini’s die lekker lang op mogen blijven: Tante Pietie van Pakhuis Vol Verhalen verzorgt een creatieve en educatieve workshop ‘Rinus de Rat’ voor kinderen tussen 5-12 jaar.

Lang verhaal kort: wij beginnen vast met duimendraaien voor lekker weer op 28 september.

NDSM Night Market