Nederland16 december 2022, door Nina van Hilst

Winterwoods: kamperen in een yurt in Drenthe

Nederland, 16 december 2022, door Nina van Hilst

Winterwoods: kamperen in een yurt in Drenthe

Oh jongens, wat zijn we toch heerlijk aan het verwilderen. Collectief trekt Nederland de natuur in, campers zijn hot en het kamperen is helemaal herontdekt. Zelfs in de winter. Op pop-up camping Winterwoods slaap je in een yurt en vertel je slappe verhalen bij het kampvuur. Zelfs wanneer het buiten vriest. Ook deze winter is het weer pop-up kamperen geblazen in het bos. Winterwoods werkt samen met Staatsbosbeheer waardoor Winterwoods weer op een unieke locatie midden in het bos te vinden is.

 

 

Koud hè? Met deze accessoires houd je het binnen en buiten lekker warm.

Winterwoods

Winterwoods

Handen omhoog wie graag een keertje in een yurt wil slapen of beter gevraagd: wie niet? Het team van Winterwoods maakt deze droom bereikbaar. Op een klein terrein in een natuurgebied in Drenthe plaatsten ze meerdere yurts. Gemaakt voor de ijskoude tundra’s en – samen met de houtkachel en wollen dekens – helemaal geschikt voor onze koude winters en frisse herfst en lente. Deze pop-up camping zit midden in de natuur en de yurts hebben geen elektriciteit: je zult voor een overnachting bij Winterwoods dus wel van avontuur en back to basic moeten houden. Ok wel met zachte bedden, kussens en een loeiende houtkachel.

Er is heel de dag vermaak in de bossen rondom Winterwoods. Begin de dag – hoeft niet, mag wel – met een yogales of een Wim Hof koudetraining met een duik in het meer. Ook kun je gaan mountainbiken, op micro hike, leren broodbakken of houthakken. Jezelf weer opwarmen doe je in de Finse sauna, bij het kampvuur en warme chocomel. Heb je trek en durf je de uitdaging aan, ga dan koken op open vuur. Met een driepoot die boven het vuur hangt kook je – met recepten van het team – heerlijke stoofpotjes. Al met al een mooi avontuur om deze koude maanden bij Winterwoods te beleven. En als je geluk hebt, kom je ook nog wat reeën, dassen en vossen tegen.

Winterwoods