21 oktober 2017, door Maartje

Yumeko

21 oktober 2017, door Maartje

Yumeko

Wat zou het toch heerlijk zijn als je iedere avond zorgeloos kunt gaan slapen... Yumeko zorgt daar een beetje voor. Oke, een heel klein beetje. Sinds 2010 maken de idealistische – in de positieve zin van het woord – en enthousiaste Yumeko jongens achter het Amsterdamse merk zich namelijk hard om de wereld van het slapen te verbeteren. Beter voor ons slaapgenot, beter voor de mensen die het maken en beter voor Mama Aarde. Hét merk waar je wezen moet voor groen slapen, al met al.

Barts Boekje - Yumeko

Het begon ooit bij biologische dekbedden en is nu geëxplodeerd naar 1000 verschillende producten. Nu is dat een vernacheld aantal hoor. Van bijvoorbeeld één kleur beddengoed zijn verschillende maten voorradig en tel dat maar eens op voor kussenslopen, handdoeken, hoeslakens, etc. Allemaal producten van natuurlijke, gifvrije, biologische materialen. Het liefst nog met een leuk verhaal erachter gemaakt ook. Zoals de grote wollen gebreide plaids die door Peruaanse omaatjes worden gebreid. En hierdoor de pensioenen van deze dametjes worden verdubbeld. Oja, fair trade is het ook allemaal. Want tja, een beetje idealist betaalt met liefde iets meer om het voor iedereen leuk te houden.

Barts Boekje - yumeko 1

What’s new, denk je nu. Nou, er zijn nieuwe kleuren in het zachter dan zachte katoen-satijn. Hip dusty pink, sea green en sky blue. Wie nog nooit onder katoen satijn geslapen heeft, probeer het en je wil nooit meer anders. Tenzij… Tenzij je een koukleum bent. Daarvoor heeft Yumeko een flanel dekbedovertrek. Heerlijk warm en ook weer super zacht. En deze winter nieuw in de kleur pale green. Op deze manier hoeft niemand somber de winter in. Slapen zullen we, als een knuffelig, biologisch schaapje.

Liefs,
Nina